fbpx

Αρχή από την Ντόχα για τη Στεφανίδη με σύνθεση… τελικού παγκοσμίου

Αρχή από την Ντόχα για τη Στεφανίδη με σύνθεση… τελικού παγκοσμίου

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα κάνει την αρχή για τη σεζόν του ανοιχτού στον πρώτο αγώνα της σειράς ντάιαμοντ λιγκ στην Ντόχα στις 5 Μαΐου, όπου το επί κοντώ γυναικών επιστρέφει στο πρόγραμμα μετά το 2021.

Απέναντί της θα έχει όλες τις μεγάλες αντιπάλους, σε έναν αγώνα που θα θυμίζει τελικό παγκοσμίου πρωταθλήματος. Πρώτη και καλύτερη η χρυσή Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια Κέιτι Μουν (Ναζότ) με ατομικό ρεκόρ 4.95μ. Η Μουν θέλει με το νέο της όνομα πλέον να επεκτείνει την κυριαρχία της στο αγώνισμα η οποία ξεκίνησε στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Το παρών θα δώσουν όμως η αργυρή και η χάλκινη από το παγκόσμιο του 2022, η Αμερικανίδα Σάντι Μόρις και η Αυστραλή Νίνα Κένεντι. Η πρώτη έχει ρεκόρ 5.00μ και φέτος στη Βουδαπέστη θέλει να πάρει το χρυσό στο μεγάλο ραντεβού του ανοιχτού, ένα χρώμα μεταλλίου που έχει δει μόνο σε παγκόσμιο κλειστού (3 φορές αργυρή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και 1 φορά σε Ολυμπιακούς). Η Κένεντι έκανε την έκπληξη πέρυσι και ανέβηκε επίπεδο κατακτώντας πέρα από μετάλλιο στο Όρεγκον και το διαμάντι στον τελικό της Ζυρίχης και είναι μία ιδιαίτερα υπολογίσιμη αντίπαλος.

Η Στεφανίδη θα συναντήσει στην Ντόχα και τις τρεις κλασικές της αντιπάλους από την ευρωπαϊκή ήπειρο: τη Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο, την Σλοβένα Τίνα Σούτεγ και την Φινλανδή Βίλμα Μούρτο. Οι τρεις τους από το 2020 και μετά (κυρίως) θέτουν ψηλά τον πήχη και έχουν κατακτήσει μετάλλια και ε ηπειρωτικό και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στον αγώνα θα πάρουν μέρος και η παλιά γνώριμος της Στεφανίδη, η Καναδή Αλίσα Νιούμαν, η οποία στον κλειστό του 2023 έκανε μία εντυπωσιακή επιστροφή σε κορυφαίες επιδόσεις με 4.78μ και έδειξε σε καλή κατάσταση ενόει του ανοιχτού. Το νέο όνομα που συμπληρώνει μία πολύ δυνατή ενιάδα στην Ντόχα είναι η Αμερικανίδα Μπρίτζετ Γουίλιαμς που επίσης ήταν από τα νέα ονόματα που ξεχώρισαν στον κλειστό του 2023.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος