fbpx

Μεγάλα ατομικά ρεκόρ για Παυλίδη και Ζάλτο

Μεγάλα ατομικά ρεκόρ για Παυλίδη και Ζάλτο

Οι Έλληνες ρίπτες που σπουσδάζουν στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει εξαιρετικά τον ανοιχτό στίβο με νέα ατομικά ρεκόρ. Αν οι γεννημένοι μετά το 2001 μπορέσουν να διατηρήσουν τη φόρμα τους μέχρι και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 του Έσπο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η Ελλάδα να έχει σημαντικές διακρίσεις.

Όπως και ο Κώστας Μπουζάκης πριν από λίγες ημέρες, έτσι και ο δεύτερος φέρελπις δισκοβόλος της Ελλάδας, Δημήτρης Παυλίδης, συνεχίζει να βελτιώνεται σε πανεπιστημιακούς αγώνες στις ΗΠΑ. Ο αθλητής του Κάνσας έριξε 6/6 βολές πάνω από το 55.51μ που ήταν το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ με τον ανδρικό δίσκο από το 2022. Η καλύτερη βολή του ήταν στα 58.63μ η οποία του έδωσε τη 2η θέση στον αγώνα πίσω μόνο από τον Μίλτον Ίνγκραχαμ που έριξε 60.45μ.

Με αυτή τη βολή ο Παυλίδης ανέβηκε στην 15η θέση όλων των εποχών στην Ελλάδα και έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό Κ23 στο Έσπο της Φινλανδίας που είναι 54.50μ. Στη συνέχεια της σεζόν δε θα έχει πρόβλημα να επιβεβαιώσει το όριο και σε αγώνες εντός Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό Κ23 στο Τάλιν το 2021 κρίθηκε στο 58.07μ. Τόσο ο Παυλίδης όσο και ο Μπουζάκης έχουν περιθώριο βελτίωσης για να πλησιάσουν τα 60μ και να διεκδικήσουν μία πολύ καλή παρουσία.

Στον ίδιο αγώνα η Σάντι Παπακώστα ξεπέρασε τα 17.4μ και πήρε τη 2η θέση στο ύψος. Είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες στο 1.79μ.

Ο Κώστας Ζάλτος από την άλλη ξεπέρασε το ατομικό του ρεκόρ των 72.51μ που του είχε δώσει πέρυσι το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του NCAA στον ανοιχτό στίβο και μάλιστα τρεις φορές στον ίδιο αγώνα. Σημείωσε 72.95μ στην πρώτη του προσπάθεια, 73.36μ στη δεύτερη και 73.29μ στην τρίτη και βέβαια πήρε με μεγάλη διαφορά την πρώτη θέση στον αγώνα. Με αυτή την επίδοση ανέβηκε στο Νο13 όλων των εποχών στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος