fbpx

Καλές εμφανίσεις από Ζάλτο, Μπουζάκη και Ρέτσα στις ΗΠΑ

Καλές εμφανίσεις από Ζάλτο, Μπουζάκη και Ρέτσα στις ΗΠΑ

Οι Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες που σπουδάζουν στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει από νωρίς τη σεζόν του ανοιχτού με τα πρώτα κολεγιακά μίτινγκ και έχουν αρχίσει να σημειώνουν αξιόλογες επιδόσεις.

Ο Κώστας Μπουζάκης κατέκτησε την 2η θέση στη δισκοβολία στο UCF Black & Gold Invite με 56.38μ. Είναι η 3η καλύτερη επίδοση της καριέρας του με τον ανδρικό δίσκο πίσω από το 57.13μ και το 56.42μ που είχε το Μάϊο και τον Ιούνιο του 2022 σττο Ηράκλειο της Κρήτης. Δείχνει από νωρίς μέσα στη χρονιά ότι θα επιδιώξει μεγάλες βολές το καλοκαίρι αρκετά μεγαλύτερες από το ατομικό του ρεκόρ.

Ο Κώστας Ζάλτος συμμετείχε το Σάββατο στο USF Bulls Invitational και πήρε τη νίκη στη σφυροβολία με επίδοση πάνω από τα 70μ και συγκεκριμένα 70.66μ. Είχε ξεκινήσει τη χρονιά νωρίτερα, στις 4/3, με βολή στα 71.39μ που είναι και το φετινό ρεκόρ του. Ο αθλητής από το Κιλκίς έχει σταθεροποιηθεί σε βολές πάνω από τα 70μ και το καλοκαίρι θα διεκδικήσει το ατομικό ρεκόρ πάνω από το 72.51μ αλλά και άλλο ένα μετάλλιο στο NCAΑ προτού επιστρέψει στην Ελλάδα για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Μετά την πολύ καλή σεζόν στον κλειστό και το ατομικό ρεκόρ με 4.17μ η Αναστασία Ρέτσα αξιοποίησε τη δυναμική για να ξεκινήσει τη σεζόν του ανοιχτού με ατομικό ρεκόρ ανοιχτού 4.16μ στο Kirk Baptiste Spring Break Invitational στο Χιούστον. Η επίδοσή της είναι και νέο ρεκόρ πανεπιστημίου. Το προηγούμενο ρεκόρ της στον ανοιχτό ήταν το 4.15μ που είχε πετύχει πέρυσι το Μάρτιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος