fbpx

Τζένγκο: «Ευελπιστώ να ανέβω στο βάθρο στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης» (vid)

Τζένγκο: «Ευελπιστώ να ανέβω στο βάθρο στο παγκόσμιο της Βουδαπέστης» (vid)

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε τις φετινές της αγωνιστικές υποχρεώσεις η Ελίνα Τζένγκο, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων της Πορτογαλίας, με βολή στα 63.65.

Η αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ, που βρίσκεται και στο No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, κατά την επιστροφή της στην Ελλάδα, μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ-3 σχετικά με το εντυπωσιακό ξεκίνημά της, τον περσινό αποκλεισμό στο Όρεγκον, αλλά και τους επερχόμενους στόχους που έχει θέσει σε Βουδαπέστη και στο Ευρωπαϊκό U23.

«Πως να μην έχουμε χαμόγελα μετά από ένα τέτοιο ξεκίνημα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, γιατί πέρσι και προ-πέρσι δεν είχα κάνει ανάλογο ξεκίνημα, και μετά από αυτόν τον αγώνα έχω πάρει πολύ τα πάνω μου και ανυπομονώ να ξανά ρίξω.

Πήραμε μία γεύση, νομίζω είναι πολύ αρχή ακόμα, ανήκουμε ανάμεσα στους ελίτ αθλητές, επομένως θα έρθουν και άλλα πολλά. Μόνο υγιής να είμαστε».

Σχετικά με τον περσινό αποκλεισμό στο Όρεγκον, είπε: «Ήταν ένα μεγάλο “χαστούκι”, αλλά νομίζω πως στη ζωή πρέπει να τρως μερικές φορές τα μούτρα σου, να παίρνεις κάποια μαθήματα για να αλλάζεις, και εγώ νομίζω πως μετά το Παγκόσμιο άλλαξε ο τρόπος σκέψης μου ριζικά.

Ευελπιστώ στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα να ανέβω στο βάθρο επιτέλους. Τα 70 μέτρα νομίζω είναι κοντά για το ακόντιο, ευελπιστώ στο μέλλον να μας βγει και θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε».

Σχετικά με τις επερχόμενες προπονήσεις της σε ταρτάν, είπε: «Και εμείς ανυπομονούμε πως και πως να μπούμε στο καινούργιο γήπεδο, στο καινούργιο γυμναστήριο που φτιάχνεται τώρα. Να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις μας, γιατί είπαμε πως το καλοκαίρι έχουμε δυνατές διοργανώσεις και πρέπει να πατήσουμε λίγο ταρτάν.

Σχετικά με το θέμα των ελληνοποιήσεων, είπε: «Από τη στιγμή που ένα παιδί γεννιέται στην Ελλάδα και μεγαλώνει εδώ, καλό θα ήταν να μη τους στερούνται τα όνειρά τους».

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος