fbpx

Ευρωπαϊκό κλειστού 2023: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου για τρίτη διαδοχική φορά!

Ευρωπαϊκό κλειστού 2023: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Τεντόγλου για τρίτη διαδοχική φορά!

Ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου θα βρεθεί για ακόμα μία φορά στο πρώτο σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου χάρη στο άλμα στα 8.30μ που έκανε στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης.

Ο Τεντόγλου εγραψε και ιστορία στη διοργάνωση αφού έγινε ο πρώτος άλτης του μήκους με τρία διαδοχικά χρυσά μετάλλια. Ξεκίνησε τον αγώνα του εντυπωσιακά με το μεγάλο άλμα στα 8.30μ, συνέχισε με 8.16μ στη 2η, άκυρο στην 3η, 8.05μ στην 4η, 8.07μ στην 5η και 8.29μ στην 6η.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σουηδός Τομπίας Μόντλερ με 8.19μ, όσο το φετινό του ρεκόρ, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ρουμάνος Γκαμπριέλ Μπιτάν με 8.00μ.

Με την υπεράσπιση του τίτλου του κλειστού ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι παρμένει στο κυνήγι του απόλυτου, της ταυτόχρονης κατοχής όλων των μεγάλων διαθέσιμων τίτλων στο στίβο: Ολυμπιακούς Αγώνες, παγκόσμιο ανοιχτού και κλειστού, ευρωπαϊκό ανοιχτού και κλειστού. Ο μοναδικός που του λείπει είναι αυτός του παγκόσμιου ανοιχτού, τον οποίο θα διεκδικήσει το καλοκαίρι στο παγκόσμιο της Βουδασπέστης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος