fbpx

Ευρωπαϊκό κλειστού 2023: Στην 4η θέση η Στεφανίδη

Ευρωπαϊκό κλειστού 2023: Στην 4η θέση η Στεφανίδη

Η Κατερίνα Στεφανίδη κατέκτησε την 4η θέση στο ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης με καλύτερο άλμα στο 4.60μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το 4.70μ για να παραμείνει στη διεκδίκηση μεταλλίου.

Είχε καθαρά άλματα στο 4.45μ και το 4.60μ και τρεις άκυρες στο 4.70μ. Το δεύτερο της άλμα ήταν το καλύτερο και ο πήχης αρχικά φάνηκε να μένει στη θέση του, δεν της έκανε όμως τελικά το χατίρι.

Το 4.70μ πέρασε με την πρώτη προσπάθεια η Φινλανδή Βίλμα Μούρτο, με τη δεύτερη Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ και με την τρίτη η Τσέχα Αμαλί Σβαμπίκοβα. Αν η 24χρονη Τσέχα έκανε άκυρη προσπάθεια η Ελληνίδα θα ανέβαινε μαζί της στο τρίτο σκαλί του βάθρου, τελικά όμως το πέρασε. Είναι το νέο πρόσωπο του ευρωπαϊκού βάθρου των γυναικών και κέρδισε το μετάλλιο με το σπαθί της. Το 4.70μ είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση της καριέρας της μετά το 4.72μ που έχει σημειώσει φέτος. Στη συνέχεια

Έγινε μεγάλη μάχη για τα δύο υψηλότερα σκαλιά του βάθρου. Η Φινλανδή ξεχώρισε όμως και απέδειξε ότι είναι αθλήτρια αγώνων. Πέρασε με την 3η το 4.75μ και ήταν δεύτερη πίσω από τη Σλοβένα, η οποία ππέρασε το ίδιο ύψος με τη δεύτερη. Στη συνέχεια όμως η Μούρτο πέρασε πάνω από το 5.80μ, και βελτίωσε το εθνικό ρεκόρ κλειστού, ενώ η Σούτεϊ δεν μπόρεσε να απαντήσει. Προσπάθησε να κάνει την έκπληξη στο 4.85μ, δεν μπόρεσε όμως να περάσει με επιτυχία πάνω από τον πήχη και ολοκλήρωσε τον αγώνα με τη 2η θέση. Η Μούρτο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στον κλειστό μετά το χρυσό στο Μόναχο και ανέβασε πολύ τον πήχη εν όψει του παγκοσμίου της Βουδαπέστης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος