fbpx

Ευρωπαϊκό κλειστού 2023: Στον τελικό του τριπλούν Ανδρικόπουλος και Τσιάμης!

Ευρωπαϊκό κλειστού 2023: Στον τελικό του τριπλούν Ανδρικόπουλος και Τσιάμης!

Με το δεξί ξεκίνησαν οι Έλληνες άλτες στην Κωνσταντινούπολη αφού 2 από τους 3 αθλητές του τριπλούν έκλεισαν θέση στην οκτάδα του τελικού.

Ο Νίκος Ανδρικόπουλος μπορεί να μας έκοψε την ανάσα, αλλά τελικά έκανε στην τρίτη προσπάθεια ένα μεγάλο άλμα που είχε καιρό στα πόδια του, στα 16.39μ, και πέρασε με την 6η θέση στον τελικό. Τα προηγούμενα δύο άλματα που μετρήθηκαν στο 15.81μ και στο 16.05 δεν αρκούσαν. Η επίδοση αποτελεί και φετινό ρεκόρ, καθώς ήρθε στην Κωνσταντινούπολη με 16.27μ.

Να σημειωθεί ότι ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού θα βρεθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ευρωπαϊκό τελικό.

Ο Δημήτρης Τσιάμης προσγειώθηκε στο 16.26μ στην τρίτη του προσπάθεια και επίσης πέρασε στον τελικό με την 7η θέση. Στην πρώτη προσπάθεια σημείωσε 16.22μ και στη δεύτερη έκανε μία άκυρη προσπάθεια. Ο 41χρονος αθλητής έκανε για ακόμα μία φορά μία σταθερή εμφάνιση στη σεζόν και αυτή του χάρισε και το εισιτήριο για τον τελικό. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μαρκιανίδη έγινε επίσης ο γηραιότερος αθλητής που θα πάρει θέση σε τελικό τριπλούν ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου. Στο Τόρουν το 2021 είχε κατακτήσει την 6η θέση με άλμα στα 16.38μ.

Ο Ανδρέας Πανταζής έμεινε στην 12η θέση με μοναδικό έγκυρο άλμα στα 16.06μ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος