fbpx

World Indoor Tour – Μπέρμιγχαμ: Τελευταία στάση για Στεφανίδη πριν την Κωνσταντινούπολη

World Indoor Tour – Μπέρμιγχαμ: Τελευταία στάση για Στεφανίδη πριν την Κωνσταντινούπολη

Η Κατερίνα Στεφανίδη θα κάνει τον τελευταίο προγραμματισμένο της αγώνα στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας, ο οποίος είναι και ο τελευταίος κατηγορίας gold του World Indoor Tour.

Απέναντί της θα έχει όλες τις μεγάλες της αντιπάλους. Από τις αθλήτριες της ευρωπαϊκής ηπείρου ξεωρίζει η Τίνα Σούτεγ (Σλοβενία) που είναι η 2η καλύτερη φέτος στον κόσμο με 4.82μ, ενώ παρούσα στο Μπέρμιγχαμ θα είναι η κάτοχος του ευρωπαϊκού τίτλου ανοιχτού Βίλμα Μούρτο (Φινλανδία) ο οποία έχει περάσει από πολύ νωρίς φέτος το 4.75μ, στις 7 Ιανουαρίου. Παρούσα θα είναι και η Ιταλίδα Ρομπέρτα Μπρούνι που φέτος έχει περάσει το 4.62μ και έχει κάνει ατομικό ρεκόρ.

Από τις αθλήτριες της πέρα όχθης του Ατλαντικού θα λείπει το μεγάλο όνομα, η χρυσή Ολυμπιονίκης και παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2022, Κέιτι Μουν, η οποία φέτος είναι η κορυφαία στον κλειστό με 4.83μ. Παρούσα όμως για τις ΗΠΑ θα είναι η Μπρίτζετ Γουίλιαμς που φέτος είναι καλύτερη από ποτέ με ατομικό ρεκόρ 4.77μ, ενώ παρούσα θα είναι και για τον Καναδά η παλιά γνώριμη της Στεφανίδη, η Αλίσα Νιούμαν, η οποία φέτος επέστρεψε δυναμικά και έχει ήδη πηδήξει 4.71μ.

Να σημειωθεί ότι το στάδιο του Μπέρμιγχαμ έχει πρόσφατα ανακαινιστεί με νέο ελαστικό τάπητα και ο διάδρομος του επί κοντώ είναι με τσιμέντο από κάτω και όχι ξύλινος, ένα κριτήριο που πάντα θέτει η Στεφανίδη στους αγώνες που επιλέγει. Στα 60μ θα αγωνιστεί και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου που προπονείται με τον Κώστα Βογιατζάκη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος