fbpx

Πανελλήνιο κλειστού 2023: Ποιοι ξεχώρισαν στο πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου

Πανελλήνιο κλειστού 2023: Ποιοι ξεχώρισαν στο πρωινό πρόγραμμα του Σαββάτου

Οι πρωινοί προκριματικοί των πανελλήνιων πρωταθλημάτων είναι μία τυπική υποχρέωση για τους κορυφαίους αθλητές και αθλήτριες και λειτουργούν ως ξεμούδιασμα για τους περισσότερους αθλητές ενόψει των τελικών του απογεύματος. Δίνουν σε μερικές περιπτώσεις μία εικόνα για την αγωνιστική κατάσταση των αθλητών, ενώ ποτέ δε λείπουν και ευχάριστες και δυσάρεστες εκπλήξεις.

Μία από αυτές ήτανη επίδοση του Γιάννη Γκάρτσιου στο τριπλούν. Ο έφηβος αθλητής είχε πιάσει το όριο πρόκρισης από το πρώτο του άλμα αλλά με παρότρυνση του προπονητή του συνέχισε τον αγώνα και στο τρίτο άλμα προσγειώθηκε στο 15.28μ, επίδοση καλύτερη από το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 (15.05μ) στην που θα διεξαχθεί στην Ιερουσαλήμ το καλοκαίρι. Η επίδοση αποτελεί για τον ίδιο και νέο ατομικό ρεκόρ.

Στα 60μ είχαμε πολύ καλές επιδόσεις από το πρωί. Ο Δημήτρης Χρυσάφης έδειξε ότι έχει άγριες διαθέσεις με ατομικό ρεκόρ 6.70 που είναι και η κορυφαία φέτος στην Ελλάδα και ακολούθησε με ατομικό ρεκόρ 6.77 ο Ορέστης Χάιδας, με 6.80 ο Σωτήρης Γκαραγκάνης και με 6.81 ο Γιάννης Νυφαντόπουλος.

Προμηνύεται μεγάλη μάχη και στα 60μ των γυναικών με την Ραφαέλα Σπανουδάκη και την Πολυνίκη Εμμανουηλίδου. Έδειξαν και οι δύο σε πολύ καλή κατάσταση με 7.39 και 7.41 αντίστοιχα.

Κανένα πρόβλημα δεν είχαν να περάσουν στον τελικό με τυπικά άλματα/ρίψεις οι Ρίζος, Χατζίου, Σάντας (επί κοντώ), Μουζενίδης και Λατιφλλάρι (σφαιροβολία), Τσιάμης, Πανταζής και Ανδρικόπουλος (τριιπλούν).

Καρδιοχτύπησε η Ειρήνη Βασιλείου στα 400μ που έκανε πολύ χαλαρή κούρσα για να πάρει τη νίκη στην πρώτη σειρά στα 400μ γυναικών σε 58.63 και είχε την 11η επίδοση από στη γενική κατάταξη του προκριματικού με τις 10 να προκρίνονται στις δύο τελικές σειρές. Υπήρχαν όμως δύο Κύπριες αθλήτριες (εκτός συναγωνισμού) που έτρεξαν πιο γρήγορα και μόνο η μία έχει δικαίωμα πρόκρισης βάσει των κανονισμών, οπότε η Βασιλείου προκρίθηκε ως 10η.

Δυσάρεστη έκπληξη είχαμε στα 400μ των ανδρών αφού ο Σπύρος Δουκατέλης που ήταν και βασικός διεκδικητής του τίτλου πάτησε στην εσωτερική γραμμή και ακυρώθηκε.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος