fbpx

Ακυρώθηκε λόγω παπουτσιών το άλμα του Τεντόγλου στα 8.40μ. – Η εκνευρισμένη ανάρτησή του (pic)

Ακυρώθηκε λόγω παπουτσιών το άλμα του Τεντόγλου στα 8.40μ. – Η εκνευρισμένη ανάρτησή του (pic)

Ο Μίλτος Τεντόγλου, προχώρησε σε μια ανάρτηση στο Instagram, στην οποία εκφράζει τη δυσαρέσκεια του για τη world athletics, σχετικά με την ακύρωση άλματός του λόγω παπουτσιών.

Την περασμένη εβδομάδα ο χρυσός Ολυμπιονίκης του μήκους έκανε 8.40μ σε μίτινγκ στο Τόρουν και ανέβηκε στο Νο1 του κόσμου για το 2023.

Σον αγώνα, στον οποίο κανείς δεν έλεγξε τα παπούτσια του πριν αυτός ξεκινήσει, φορούσε τα Adidas παπούτσια μήκους, την έκδοση Black Panther. Όμως, τα παπούτσια αυτά είναι το μοντέλο Ambition 2 που απαγορεύεται να χρησιμοποιείται σε αγώνες μήκους.

Οι τεχνικοί της Παγκόσμιας ομοσπονδίας ζήτησαν από τον Τεντόγλου φωτογραφίες από εκείνο το παπούτσι και λίγες μέρες αργότερα ακύρωσαν την επίδοσή του.

Στην ανάρτησή του ο Τεντόγλου αναφέρει τα εξής: «Έτσι, η world athletics έχει ανθρώπους στην ομάδα της που δεν έχουν ιδέα για τα παπούτσια και τον αθλητισμό και αποφασίζουν ποια καρφιά είναι εντάξει ή όχι για τους αθλητές.

Νομίζουν ότι το πάχος του πίσω μέρους του παπουτσιού είναι κάτι που είναι καλό. Στην πραγματικότητα δεν είναι μόνο άχρηστο αλλά κάνει το καρφί βαρύ και δύσκολο να τρέξεις.

Ακυρώνουν το άλμα μου 8.40 επειδή φοράω το καρφί στην 1η φωτογραφία, ενώ τα άλλα 2 καρφιά είναι εντάξει για το άλμα σε μήκος.

Οι 2 πρώτες φωτογραφίες είναι το ίδιο καρφί αλλά με διαφορετικό χρώμα BTW.

Ελέγξατε τα καρφιά των παλαιών ρεκόρ; Είχαν λέιζερ στον πίνακα;

Νομίζω ότι θα πρέπει να έχετε στην ομάδα σας άτομα που έχουν εμπειρία με το άθλημα. Εγώ είμαι αυτός που πηδάει. Θέλω να φοράω αυτό που είναι άνετο και ασφαλές.

Δεν με νοιάζει για ένα άλμα 8.40, μπορώ να το πηδήξω όποτε θέλω. Είναι απλά άδικο. Είμαι αηδιασμένος.

Και το αστείο είναι ότι την επόμενη εβδομάδα θα φορέσω το ίδιο καρφί, αλλά με διαφορετικό χρώμα ώστε να είναι “εγκεκριμένο”.

Και προφανώς είναι εντάξει να χάσω 3 ελέγχους αντιντόπινγκ, αλλά όχι να φορέσω αυτά τα παπούτσια.

Μαύρος πάνθηρας πολύ δυνατός».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος