fbpx

World Indoor Tour – Λιεβάν: Τρίτος αγώνας για Τεντόγλου-Στεφανίδη (preview)

World Indoor Tour – Λιεβάν: Τρίτος αγώνας για Τεντόγλου-Στεφανίδη (preview)

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη θα αγωνιστούν την Τετάρτη 15/2 στο γαλλικό μίτινγκ «Hauts-de-France Pas-de-Calais» στο Λιεβάν και θα καταγράψουν την τρίτη τους φετινή σειρά αλμάτων στο μήκος και το επί κοντώ αντίστοιχα.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έχει κάνει μία πολύ δυναμική αρχή και παραμένει αήττητος μέσα στο 2023. Στον πρώτο του αγώνα στο Γκέτεμποργκ (2/2) έφτασε μέχρι το 8.12μ και στον δεύτερο αγώνα στο Τόρουν (8/2) εξέπληξε με άλμα στο 8.40μ, το τρίτο καλύτερο της καριέρας του και το καλύτερο φέτος στον κόσμο.

Στις 21:00 ώρα Ελλάδας θα ξεκινήσει τον τρίτο του αγώνα στο Λιεβάν και για ακόμα μία φορά θα έχει απέναντί του δυνατά ονόματα. Θα υπάρχει απαρτία των αθλητών του βάθρου από το παγκόσμιο κλειστού του 2022 (Βελιγράδι) και το ευρωπαϊκό ανοιχτού του 2022 (Μόναχο) αφού πέρα από τον δις αργυρό Τομπίας Μόντλερ το παρών θα δώσουν ο Αμερικανός Μαρκίς Ντέντι και ο Γάλλος Ζουλς Πομερί. Παρών και ο χάλκινος των Ολυμπιακών του Τόκιο, Μαϊκέλ Μασό, ο οποίος έκανε ντεμπούτο στο Τόρουν και πήδηξε 7.84μ. Ξεμούδιασμα θα κάνει ο παγκόσμιος ρέκορντμαν του δεκάθλου, Κέβιν Μαγιέρ. Πέρα από τον Τεντόγλου, οι Ντέντι και Μόντλερ είναι οι μόνοι που έχουν περάσει φέτος τα 8μ με 8.01μ και 8.19μ. Η κατάρριψη του ρεκόρ του μίτινγκ απαιτεί απόλυτο ατομικό ρεκόρ από τον Τεντόγλου, αφού είναι το 8.60μ (όσο και το ατομικό ανοιχτού του Τεντόγλου) που σημείωσε ο Ιβάν Πεντρόσο το 1997.

Η λίστα εκκίνησης του μήκους ανδρών

Η Κατερίνα Στεφανίδη από την άλλη ταξίδεψε για τη Γηραιά Ήπειρο μετά από δύο αγώνες στις ΗΠΑ, σε Βοστώνη (4/2) και Νέα Υόρκη (8/2). Ξεκίνησε το 2023 με 4.55μ και συνέχισε με 4.62μ, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη στην Ευρώπη για το 2022 πίσω από την Σλοβένα Τίνα Σουτέι (4.82μ) και την Φινλανδή Βίλμα Μούρτο (4.75μ).

Ο αγώνας της Στεφανίδη στο Λιεβάν θα ξεκινήσει στις 21:30 ώρα Ελλάδας. Απέναντί της θα έχει τις δύο κορυφαίες φέτος στην Ευρώπη αλλά και τις Ρομπέρτα Μπρούνι (Ιταλία) και Νινόν Σαπέλ (Γαλλία) που εκτός απροόπτου θα πάρουν μέρος και στο ευρωπαϊκό της Κωνσταντινούπολης και συγκαταλέγονται στις αξιόλογες αντίπαλες της Ελληνίδας, αν και ακόμα δεν έχουν βρει ρυθμό στον κλειστό στίβο. Από τις αθλήτριες εκτός Ευρώπης ξεχωρίζει το όνομα της Κέιτι Μουν (Ναζότ), της χρυσής Ολυμπιονίκη του Τόκιο και παγκόσμιας πρωταθλήτριας του Γιουτζίν. Η Καναδή Αλίσα Νιούμαν μετά την… παρένθεση της ενασχόλησης με τα σύνθετα το 2022 επέστρεψε δυναμικά στο επί κοντώ και θα δώσει το παρών και στο γαλλικό μίτινγκ. Έχει φετινό ρεκόρ 4.71μ και η συνολική της παρουσία στον κλειστό θα δείξει στοιχεία και για τον ανοιχτό το καλοκαίρι. Το ατομικό της ρεκόρ κλειστού του 4.65μ θα προσπαθήσει να ξεπεράσει η Κινέζα Χουίκιν Ξου η οποία φέτος έχει πηδήξει 4.63μ. Το ρεκόρ του μίτινγκ έχει η παγκόσμια ρεκορντγούμαν του αγωνίσματος, η Ρωσίδα Γιελένα Ισινμπάεβα, με 4.89μ από το 2005.

Η λίστα εκκίνησης του επί κοντώ γυναικών

Θυμίζουμε ότι στο Λιεβάν αναμένεται να δούμε μία μίνι κορύφωση της σεζόν του κλειστού για τον παγκόσμιο στίβο. Το συγκεκριμένο μίτινγκ ήταν το 2022 η πιο υψηλά αξιολογημένη διοργάνωση μετά από το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού. Έχει πολλές συμμετοχές ελίτ αθλητών ακόμα και από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και το θέαμα θα είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό και φέτος. Στην Ελλάδα θα είναι διαθέσιμο σε απευθείας μετάδοση μόνο από την Cosmote TV.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος