fbpx

Ντρισμπιώτη στο ApexSports.gr: «Είχα δουλέψει πολύ σκληρά για το Ολυμπιακό όριο»

Ντρισμπιώτη στο ApexSports.gr: «Είχα δουλέψει πολύ σκληρά για το Ολυμπιακό όριο»

φωτογραφίες-βίντεο-ρεπορτάζ: Πάνος Αποστόλου / SBS Greek

Η τρομερή 38χρονη Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε σε 1:28:12 τα 20χλμ βάδην στη Μελβούρνη, έγινε η πρώτη αθλήτρια του ελληνικού στίβου που έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο και μάλιστα το έκανε με ένα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ήταν το 1:28:58 της Αθηνάς Παπαγιάννη από το 2004.

Η Αντογόνη Ντρισμπιώτη μετά το θρίαμβο στο Φόκνερ Παρκ της Μελβούρνης είπε στο ApexSports.gr τα εξής: «Δεν το είχα σα βάρος το όριο, ήξερα ότι θα το κάνω κάποια στιγμή, αυτό που δεν περίμενα με τίποτα ήταν αυτή την επίδοση και το πανελλήνιο ρεκόρ. Είμαι πολύ χαρούμενη που τόσα χρόνια μετά κατέρριψα αυτό το μεγάλο ρεκόρ της Παπαγιάννη», ενώ για τον ίδιο τον αγώνα και το πως εξελίχθηκε πρόσθεσε: «Οι συνθήκες ήταν καλές για μένα, είχε γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου με υγρασία όμως. Δεν παίζουν όμως μεγάλο ρόλο οι συνθήκες αν είσαι καλά γυμνασμένος και εγώ ήμουνα. Είχα δουλέψει πολύ σκληρά το τελευταίο διάστημα με το γκρουπ και με την Μόνταγκ οι δυό μας. Εκείνη με βοήθησε πάρα πολύ και σήμερα. Είχαμε πει και πριν την κούρσα να πάμε μαζί μέχρι τα 15χλμ σε πολύ καλό ρυθμό για να βγει το ρεκόρ και μετά η κάθε μία θα έκανε τον αγώνα της, όπως και έγινε. Την ευχαριστώ πραγματικά πολύ. Αισθανόμουν έτοιμη σήμερα, έτοιμη να κάνω το όριο. Ήξερα από το Μόναχο και μετά ότι είχα στα πόδια μου αυτούς τους χρόνους και ήθελα να πάρω από νωρίς την πρόκριση ώστε να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να προετοιμαστώ με συγκεκριμένη τακτική για τα 20χλμ βάδην στο Παρίσι το 2024».

Τις τελευταίες μέρες η Ντρισμπιώτη είχε γνωρίσει μέσα από συνεντεύξεις και συναντήσεις την ελληνική κοινότητα της Μελβούρνης, η οποία την αγκάλιασε. Μπορεί λόγω της πολύ πρωινής ώρας του αγώνα να μην ήρθε πάρα πολύς κόσμος, υπήρχε όμως μία μεγάλη ελληνική σημαία, φωνές υποστήριξης και αγκαλιές στον τερματισμό. Ό,τι μπορεί να χρειάζεται δηλαδή ένας αθλητής στον αγώνα. Η ίδια για τη στήριξη που είχε τόνισε: «Στη Μελβούρνη σήμερα ήρθαν να με δουν μία εικοσαριά άτομα από την παροικία που σίγουρα με βοήθησαν πολύ σε όλο τον αγώνα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ. Είχα όμως και πολλούς να με σκέφτονται από μακριά οπότε έτσι κι αλλιώς δεν βάδιζα μόνη μου».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος