fbpx

Στους Ολυμπιακούς του Παρισιού η τεράστια Ντρισμπιώτη με νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

Στους Ολυμπιακούς του Παρισιού η τεράστια Ντρισμπιώτη με νέο πανελλήνιο ρεκόρ!

φωτογραφίες-βίντεο-ρεπορτάζ: Πάνος Αποστόλου / SBS Greek

Η 38χρονη Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ολοκλήρωσε τον αγώνα των 20χλμ βάδην στο εθνικό πρωτάθλημα της Αυστραλίας στη δεύτερη θέση με χρόνο 1:28:12. Ο χρόνος της τη στέλνει απευθείας στο Παρίσι αφού είναι κάτω από το Ολυμπιακό όριο του 1:29:20 και αποτελεί βέβαια και νέο πανελλήνιο ρεκόρ, με το προηγούμενο να είναι το 1:28:58 της Αθηνάς Παπαγιάννη από το 2004.

Στην πρώτη θέση και σε χρόνο 1:27:59 τερμάτισε η Αυστραλή Τζεμάιμα Μόνταγκ η οποία μαζί με την Ντρισμπιώτη είχε ξεφύγει από τις υπόλοιπες αθλήτρεις από το πρώτο μισό της κούρσας. Στο δεύτερο μισό η Μόνταγκ ανέβασε το ρυθμό και η Ντρισμπιώτη αν και έμεινε λίγα μέτρα πίσω, μπόρεσε να αντέξει στο ρυθμό μέχρι και τον τερματισμό.

Οι συνθήκες στη Μελβούρνη δεν ήταν ιδανικές αφού το προηγούμενο βράδυ είχε βρέξει και είχε αρκετή υγρασία. Η θερμοκρασία ήταν κοντά στους 18 βαθμούς Κελσίου και στο Φόκνερ παρκ υπήρχε ελαφρύς αέρας. Αυτό όμως δεν πτόησε την Ελληνίδα που έγινε το δεύτερο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Ελλάδας για το Παρίσι μετά την Άννα Κορακάκη και το πρώτο μέλος για το στίβο. Όλα αυτά από την πρώτη της μόλις κούρσα 20χλμ βάδην εντός της περιόδου Ολυμπιακής πρόκρισης. Οι Ολυμπιακοί στην πόλη του φωτός θα είναι οι τρίτοι στην καριέρα της μετά το Ρίο το 2016 (15η θέση) και το Τόκιο το 2021 (8η θέση).

Η αθλήτρια επιστρέφει την Τετάρτη στην Ελλάδα προκειμένου να συνεχίσει την προετοιμασία της και να θέσει τους αγωνιστικούς της στόχους εν όψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος