fbpx

Βαδίζει για το Ολυμπιακό όριο η Ντρισμπιώτη στη Μελβούρνη με τη στήριξη της ελληνικής παροικίας

Βαδίζει για το Ολυμπιακό όριο η Ντρισμπιώτη στη Μελβούρνη με τη στήριξη της ελληνικής παροικίας

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη την Κυριακή 12/2 θα αγωνιστεί στο εθνικό πρωτάθλημα 20χλμ βάδην της Αυστραλίας στο Φόκνερ παρκ της Μελβούρνης και θα κυνηγήσει από νωρίς μία επίδοση καλύτερη από το 1:29:20 που θα της δώσει την τρίτη διαδοχική Ολυμπιακή πρόκριση της καριέρας της.

Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 7:00 το πρωί της Κυριακής 12/2 στη Μελβούρνη, δηλαδή στις 22:00 το βράδυ του Σαββάτου 11/2 για την Ελλάδα. Απέναντί της η Ντρισμπιώτη θα έχει όλα τα κορυφαία ονόματα της Αυστραλίας με πρώτο και καλύτερο τη Τζεμάιμα Μόνταγκ η οποία ήταν 6η στους Ολυμπιακούς του Τόκιο και 4η στο παγκόσμιο του Όρεγκον στα 20χλμ βάδην. Στον αγώνα όμως έχουν δηλωθεί και άλλες επτά διεθνείς βαδίστριες που συμμετείχαν στο ερευνητικό καμπ στην Καμπέρα της Αυστραλίας από το Δεκέμβριο, από τις οποίες ξεχωρίζει η αργυρή Ολυμπιονίκης στα 20χλμ βάδην του Τόκιο και 5η στα παγκόσμια του 2017 και 2019, η Κολομβιανή Σάντρα Λορένα Αρένας, και η 7η στο παγκόσμιο του 2019 στην Ντόχα, η Εκουαδοριανή Μαγκάλι Μπονίγια. H Ντρισμπιώτη έχει ατομικό ρεκόρ 1:29:03 από την κούρσα που της έδωσε το χρυσό στο ευρωπαϊκό του Μονάχου, ενώ το πανελλήνιο ρεκόρ της Αθηνάς Παπαγιάννη είναι 1:28:58 από το 2004.

Δείτε τις συμμετοχές στο ακόλουθο αρχείο:

Η Ντρισμπιώτη βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στην πόλη της Μελβούρνης, η οποία τυχαίνει να έχει μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες Ελλήνων της διασποράς και τον μεγαλύτερο πληθυσμό Ελλήνων σε οποιαδήποτε πόλη εκτός Ελλάδας και Κύπρου. Οι Έλληνες της Μελβούρνης πρόσεξαν την παρουσία της στην πόλη και οι αρμόδιοι φορείς φρόντισαν να την συναντήσουν και να τη βραβεύσουν για τα επιτεύγματά της. Έκανε τρεις συνεντεύξεις, στην Δημόσια Ραδιοφωνία της Αυστραλίας με τον συνάδελφο Πάνο Αποστόλου καθώς και στις δυο μεγαλύτερες ελληνόφωνες εφημερίδες, στον Νέο Κόσμο με τη συνάδελφο Ζωή Θωμαΐδου και στον Ελληνικό Κήρυκα με το συνάδελφο Βασίλη Ρουμελιώτη. Επίσης επισκέπτηκε το Μέγαρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης όπου την υποδέχτηκαν και τη βράβευσαν εκπροσωποι από το διοικητικό συμβούλιο. Όλα τα ΜΜΕ και οι φορείς στην Αυστραλία έχουν ενεργοποιήσει την παροικία ώστε να δώσουν όλοι οι Έλληνες το παρών στο Φόκνερ παρκ τα ξημερώματα της Κυριακής 12/2 για να στηρίξουν την Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Η Ντρισμπιώτη θα αγωνιστεί εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα και από το σπίτι της στην Καρδίτσα για να κάνει πραγματικότητα ακόμα ένα όνειρο της. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν το γεγονός ότι θα έχει Έλληνες και Ελληνίδες σε όλη τη διαδρομή που θα της δίνουν κουράγιο και δύναμη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος