fbpx

Ρεπορτάζ ApexSports.gr: Η νέα εικόνα του στίβου στο ΣΕΦ (pics)

Ρεπορτάζ ApexSports.gr: Η νέα εικόνα του στίβου στο ΣΕΦ (pics)

Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς από το συνεργείο που έχει αναλάβει υπό την επίβλεψη της τεχνικής διεύθυνσης του ΣΕΓΑΣ την τοποθέτηση και την επιδιόρθωση του συναρμολογούμενου περιφερειακού στίβου. Θυμίζουμε πως εδώ και χρόνια ο ελαστικός τάπητας είχε φθαρεί σε βαθμό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς αθλητών και ήταν επιτακτική η ανάγκη αλλαγής ή έστω επιδιόρθωσης.

Μετά το περσινό πρωτάθλημα και την αρνητική κριτική από τους ίδιους τους αθλητές για την κάκιστη κατάσταση του σταδίου οι διοικήσεις του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΦ έριξαν την ευθύνη επιδιόρθωσης του εξοπλισμού η μία στην άλλη. Με τους μήνες να περνούν και με το ενδεχόμενο να μη γίνει καν πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2023 να ήταν κάτι παραπάνω από πιθανό, το υφυπουργείο αθλητισμού διέθεσε τελικά εκτάκτως 200.000€ στον ΣΕΓΑΣ το Δεκέμβριο για την επιδιόρθωση του στίβου.

Η προηγούμενη μορφή του σταδίου – πανελλήνιο κλειστού 2020

Από τον Ιανουάριο ξεκίνησε ένας μαραθώνιος εργασιών προκειμένου να είναι έτοιμο το στάδιο να φιλοξενήσει αρχικά μία ημερίδα το Σάββατο 11/2 και στη συνέχεια το πανελλήνιο πρωτάθλημα (18-19/2). Πέρα από τον ελαστικό τάπητα μεγάλη φθορά είχαν και τα ξύλα στη βάση των επιμέρους κομματιών που συναρμολογούνται, όπως και οι συνδέσεις αυτών, ειδικά στα κομμάτια του περιφερειακού στίβου που έχουν κλίση. Η συντήρηση των ξύλινων επιφανειών και η επιδιόρθωση των συνδέσεων ήταν το πρώτο βήμα των εργασιών το οποίο μπορούσε να γίνει απευθέιας στις αποθήκες του ΣΕΦ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγιναν οι απαραίτητες -λόγω πίεσης χρόνου- εργασίες συντήρησης του ξύλου, ενώ αλλάχθηκε κι η συνδεσμολογία ώστε να «κουμπώνουν» καλύτερα τα κομμάτια μεταξύ τους.

Το δεύτερο βήμα ήταν η αναγόμωση του ελαστικού τάπητα, μία εργασία που αναγκαστικά έπρεπε να γίνει συντονισμένα μέσα σε λίγες μέρες καθώς προαπαιτούμενο ήταν να έχει στηθεί πρώτα ο στίβος. Σε συνεννόηση με την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού η διοίκηση του ΣΕΦ παραχώρησε τον κεντρικό χώρο στον ΣΕΓΑΣ τη Δευτέρα (6/2) το απόγευμα. Ο αρχικός προγραμματισμός για την αναγόμωση έδινε έμφαση στους διαδρόμους του μήκους και του επί κοντώ, στον πρώτο διάδρομο του περιφερειακού και σε κατά τόπους τρύπες.

Εν τέλει το αποτέλεσμα όμως θα είναι καλύτερο αφού το υλικό που είχε παραγγείλει ο ΣΕΓΑΣ έφτασε για περισσότερες εργασίες. Έγινε αναγόμωση σε όλο τον ελαστικό τάπητα του εσωτερικού του σταδίου εκατέρωθεν των διαδρόμων των 60μ, αλλά και στους δύο πρώτους από τους συνολικά πέντε διαδρόμους του περιφερειακού στίβου. Δόθηκε προσοχή ώστε η διαφορά στο όριο μεταξύ δευτέρου και τρίτου διαδρόμου να είναι ανεπαίσθητη.

Μέχρι τον αγώνα της ημερίδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι τελευταίες εργασίες όπως η γραμμογράφηση στους κεντρικούς και τους περιφερειακούς διαδρόμους. Προκειμένου όμως να προλάβει να στεγνώσει το υλικό ήταν αναγκαίο κακό να μην δοθεί το στάδιο προς χρήση την Παρακευή 10/2 για το καθιερωμένο αναγνωριστικό χαλάρωμα των αθλητών. Η τριχρωμία που υπήρχε (κόκκινο-πράσινο-μπλε) έχει γίνει διχρωμία (κόκκινο-μπλε), ενώ προστέθηκαν και τα νούμερα 1-8 πίσω από τους βατήρες εκκίνησης για τα 60μ και τα 60μ εμπόδια. Η εικόνα του σταδίου βελτιώθηκε αισθητά με εξαίρεση τους τρεις εξωτερικούς διαδρόμους του περιφερειακού στίβου που υπενθυμίζουν με την όψη τους την πρότερη νοσηρή κατάσταση. Μένει να δούμε αν ο νέος τάπητας θα βελτιώσει πρακτικά την κατάσταση στο ΣΕΦ και τον τελευταίο λόγο σε αυτό έχουν οι ίδιοι οι αθλητές και οι αθλήτριες. Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες από το ρεπορτάζ του ApexSports.gr:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος