fbpx

Ημερίδα ΣΕΦ: Πρόβα τζενεράλε για το πανελλήνιο κλειστού το Σάββατο 11/2

Ημερίδα ΣΕΦ: Πρόβα τζενεράλε για το πανελλήνιο κλειστού το Σάββατο 11/2

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ανοίγει το Σάββατο (11/2) τις πύλες του για να υποδεχθεί τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες. Ο αγώνας θα γίνει μία εβδομάδα πριν από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και θα αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για τους Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες για να αξιολογήσουν την αγωνιστική τους κατάσταση. Η ακύρωση του βαλκανικού πρωταθλήματος θα οδηγήσει στο ΣΕΦ και μερικούς από τους κορυφαίους οι οποίοι υπό διαφορετικές συνθήκες θα απουσίαζαν και δε θα συμμετείχαν στους αγώνες. Ακολουθούν όλα τα ονόματα πυο ξεχωρίζουν από τις συμμετοχές σε άνδρες και γυναίκες:

Αγωνίσματα δρόμων γυναικών

Στο σπριντ της μίας ανάσας γυναικών ξεχωρίζει το όνομα της Πολυνίκης Εμμανουηλίδου και της Άρτεμις Αναστασίου για την Ελλάδα, καθώς και το όνομα της Ολίβιας Φωτοπούλου για την Κύπρο, η οποία γυμνάζεται με τον Κώστα Βογιατζάκη. Οι δύο τελευταίες έχουν δηλωθεί και για τα 200μ όπου θα έχουν τον πρώτο λόγο. Στο αγώνισμα των 300μ που έχει προστεθεί στο πρόγραμμα θα κάνουν μία αναγνωριστική κούρσα οι 400άρες Φέρρα, Μουρτά και Πολίτη, με την πρώτη να είναι δηλωμένη κι στα 400μ όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Ζυγόρη. Μετά τις πολύ καλές εμφανίσεις φέτος σε 800μ-1500μ η Ανθή Κοραΐνη Κυριακοπούλου θα είνααι το μεγάλο όνομα και στις δύο αποσοτάσεις με την Κουτλή να ακολουθεί στα 800μ. Αντίστοιχα η Αναστασία Μαρινάκου ξεχωρίζει με διαφορά στα 3000μ μετά το φετινό της ρεκόρ στο μίτινγκ του Μάντσεστερ.

Βάδην και εμπόδια γυναικών

Με τις βαδίστριες του γκρουπ Κεφαλόπουλου απούσες από την ημερίδα, η Αναστασία Αντωνοπούλου είναι το φαβορί στα 3000μ βάδην. Στα 60μ εμπόδια θα δούμε άλλη μία συναρπαστική μάχη μεταξύ της Ελισάβετ Πεσιρίδου και της Αναΐς Καραγιάννη, ενώ η βελτιωμένη φέτος Σοφία Ιωσηφίδου θα παλέψει με την νεάνιδα Χαβά Ντελίου. Η δεύτερη θέλει να βελτιώσει κι άλλο το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας, εντός Ελλάδας αυτή τη φορά, μετά το 8.48 που σημείωσε στην Προύσα την περασμένη εβδομάδα.

Αγωνίσματα κονίστρας γυναικών

Καρέ θα έχουμε στο ύψος με τις τέσσερις κορυφαίες φέτος, Μιχαηλίδου, Χριστογεώργου, Δόση και Μπαλταμπέ να έχουν πρώτο στόχο τα άλματα πάνω από το 1.80μ ενόψει πανελληνίου. Η νεάνιδα Νικολέττα Μιχαηλίδου μετά τη φετινή ισοφάριση του πανελλήνιου ρεκόρ νεανίδων (1.83μ, μαζί με τη Δόση) κυνηγά το 1.84μ για να μείνει μόνο το όνομά της στη λίστα των ρεκόρ. Στο μήκος η Βασιλική Χαΐτίδου θα κυνηγήσει το φετινό ρεκόρ πέρα από τα 6.00μ, ενώ η Σπυριδούλα Καρύδη που συνήθως επιλέγει το μήκος στον κλειστό στίβο θα συμμετάσχει στο τριπλούν. Εκεί θα βρεί και τη Σωτηρία Ράπτη που θα κάνει τα πρώτα της άλματα ως νέα (Κ23). Το δίδυμο της Νικόλ Κυριακοπούλου και της Ελένης Πόλακ ψάχνει να βρει αγωνιστικό ρυθμό στο επί κοντώ, ενώ η Μαρία Μαγκούλια και η νέα (Κ23) Μαρία Ανδρεάδη θα κάνουν άλλο έναν δυνατό αγώνα στη σφαιροβολία με την πρώτη να κυνηγά βολές πάνω από το 15.50μ και τη δεύτερη βολές πάνω από το 14.50μ (όριο για το ευρωπαϊκό Κ23) και κοντά στα 15μ.

Αγωνίσματα δρόμων ανδρών

Στα 60μ ο Δημήτρης Χρυσάφης είναι ο πιο γρήγορος φέτος και με τον συναγωνισμό από τους «Αθηναίους» Νυφαντόπουλο, Γκαραγκάνη και Εμπέογλου κυνηγά να γράψει μπροστα το 6.6. Αγωνιστικό ρυθμό θα επιδιώξει να βρει ο Παναγιώτης Τριβυζάς, ο οποίος όμως στοχεύει και στα 200μ όπως και ο καθαρόαιμος 200άρης Γκαραγκάνης. Ο Σπύρος Δουκατέλης θα κάνει πέρασμα από τα 300μ, όπως και οι αθλητές των χαμηλών εμποδίων του ανοιχτού, Νάκος και Λεβαντίνος. Ο Χαρίδημος Ξενιδάκης με τις καλές φετινές παρουσίες στα 800μ έχει δηλωθεί και στα παλιά του… λημέρια, τα 400μ. Στα 800μ θα έχει αξιόλογους αντιπάλους όπως το Χρήστο Κοτίτσα, το συναθλητή του στο γκρουπ Αναγνώστου, Χαράλαμπο Λαγό, και τον Θρακιώτη Γιώργο Ματζαρίδη. Στα 1500μ θα έχουμε κόντρα του γκρουπ Ζώρζου (Παναγιώτης Πετρουλάκης) με το γκρουπ Καρρέ (Πέτρος Παπαϊωάννου), την κορυφαία όμως επίδοση φέτος έχει ο Σέργιος Διακοστεφανής του Γιώργου Τσαλτάκη με 3:55.10. Στις λίστες υπάρχει και το όνομα του Γιώργου Σταμούλη αλλά και του Μάριου Αναγνώστου, ο οποίος όμως είναι παράλληλα το Νο1 όνομα στα 3000μ.

Βάδην και εμπόδια ανδρών

Στο «σπριντ» των 3000μ βάδην οι νέοι Ανδρέας Παπαστεργίου και Αριστοτέλης Μπούσδας και ο παίδας Ελισσαίος Μπαρδάκης θα αντιμετωπίσουν τον έμπειρο Ντίνο Ντεντόπουλο. Ακόμα μία ωραία κούρσα θα δούμε στα 60μ εμπόδια ανδρών με τον Κώστα Δουβαλίδη και τον Χρήστο Ρούμτσιο να ξεχωρίζουν. Ο πρώτος κυνηγά το φετινό ρεκόρ και χρειάζεται κούρσες στα πόδια του και ο δεύτερος κυνηγά άλλο ένα ατομικό ρεκόρ κάτω από το 7.90.

Αγωνίσματα κονίστρας ανδρών

Στο ύψος ο Αντώνης Μέρλος θέλει να αποκτήσει από νωρίς στη σεζόν τη σταθερότητα σε άλματα πάνω από 2.20μ, ενώ οι έφηβοι Μίτα και Μανωλόπουλος θέλουν να δείξουν από νωρίς ότι μπορούν να περάσουν πάνω από το όριο του 2.10μ που θα τους στείλει στο ευρωπαϊκό Κ20. Εν απουσία του Τεντόγλου ο Νίκος Σταματονικολός είναι ο καλύτερος και κυνηγά το καλό άλμα πάνω από το όριο για το ευρωπαϊκό Κ23 (7.60μ) το οποίο έχει δείξει ότι θα του βγει εύκολα. Ο Εμμανουήλ Καραλής είναι δηλωμένος στο επί κοντώ και έχει δείξει ότι ακόμα χρειάζεται αγώνες για να βρει ξανά τον καλό του εαυτό, ενώ το παρών θα δώσει και ο Γιάννης Ρίζος με το φετινό 5.50μ. Ο νέος Αντώνης Σάντας που γυροφέρνει το 5.20μ για το ευρωπαϊκό Κ23 θα είναι επίσης εκεί. Στο τριπλούν η τριάδα των Τσιάμη, Πανταζή και Ανδρικόπουλου θα δώσει άλλη μία μάχη φέτος για τα άλματα κοντά στο 16.50μ. Οι σφαιροβόλοι Μουζενίδης και Λατιφλάρι θα κατέβουν στην Αθήνα με στόχο τις βολές πάνω από τα 19μ.

Μπορείτε να δείτε τις αναλυτικές συμμετοχές σε άνδρες και γυναίκες στα δύο ακόλουθα αρχεία:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος