fbpx

World Indoor Tour – Τόρουν: Τεντόγλου, Καραλής και Τραΐκοβιτς για ρεκόρ

World Indoor Tour – Τόρουν: Τεντόγλου, Καραλής και Τραΐκοβιτς για ρεκόρ

Η τρίτη στάση για τη φετινή σειρά αγώνων της κατηγορίας gold του World Indoor Tour είναι αυτή του Τόρουν με το Copernicus Cup 2023 που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8/2. Εκεί η Ελλάδα θα έχει διπλή ελληνική συμμετοχή με τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος και τον Εμμανουήλ Καραλή στο επί κοντώ, ενώ η Κύπρος θα έχει τον Μίλαν Τραΐκοβιτς στα 60μ εμπόδια. Και οι τρεις είναι σε θέση να κυνηγήσουν το φετινό ρεκόρ, ενώ στην περίπτωση του Καραλή θα είναι και ατομικό. Ακολουθεί η ανάλυση για τα τρία αγωνίσματα με ελληνοκυπριακό ενδιαφέρον:

Μήκος ανδρών

Άλλη μία μάχη μεταξύ του Μίλτου Τεντόγλου και του Σουηδού Τομπίας Μόντλερ θα δούμε στην Πολωνία μετά από την πρώτη τους αναμέτρηση στο Γκέτεμποργκ την περασμένη Τετάρτη (31/1), όπου ο Έλληνας ήταν νικητής με 8.12μ και ο Σουηδός έμεινε στο 7.98μ. Μπορεί ο Μόντλερ έχει πηδήξει μακρύτερα φέτος με 8.19μ ο Τεντόγλου όμως ακόμα βρίσκει αγωνιστικό ρυθμό είναι θέμα χρόνου να πάρει το World Lead, όπως έχει δείξει και με τα προπονητικά του άλματα στο κλειστό του ΟΑΚΑ. Όλα όμως οδηγούν στην Κωνσταντινούπολη για τον κλειστό και ο έμπειρος Γιώργος Πομάσκι έχει προγραμματίσει για τις αρχές Μαρτίου την κορύφωση της απόδοσης. Από τους υπόλοιπους συμμετέχοντες ξεχωρίζει ο χάλκινος των Ολυμπιακών του Τόκιο, Μάικελ Μασό (Κούβα) ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού του 2016, Μάρκις Ντέντι (ΗΠΑ) που έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 7.98μ στη Νέα Υόρκη αλλά και ο 4ος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Ισπανός Εουσέμπιο Κάθερες.

Επί κοντώ ανδρών

Με την απουσία του Μόντο Ντουπλάντις από το Τόρουν ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Ομπιένα έχει τον πρώτο λόγο χάρη στο εθνικό ρεκόρ με 5.91μ που σημείωσε στην Ουψάλα την περασμένη εβδομάδα. Ο Βραζιλιάνος Τιάγκο Μπραζ και ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ θα πάρουν επίσης θέση απέναντι από τον πήχη, ενώ τον τέταρτο αγώνα του για φέτος θα κάνει ο Εμμανουήλ Καραλής. Ο Έλληνας άλτης που εντυπωσίασε στην πρεμιέρα του στην Καρλσρούη με το ατομικό ρεκόρ του 5.83μ δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Στην Ουψάλα ακυρώθηκε και στο Λοτζ έμεινα στο μη αντιπροσωπευτικό 5.51μ. Παρόλα αυτά, ακόμα και στα άλματα που έριξε τον πήχη έδειξε πολύ καλά στοιχεία τα οποία πρέπει να επιστρατεύσει με καθαρό μυαλό για να κάνει ξανά επιτυχημένα άλματα σε μεγάλα ύψη. Το γνώριμο στάδιο του Τόρουν σίγουρα μπορεί να βοηθήσει και την ψυχολογία του.

60μ εμπόδια ανδρών

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς έκανε ντεμπούτο στη σεζόν με 7.60 στο Λοτζ, την καλύτερη πρεμιέρα στην καριέρα του. Ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη θα πάρει θέση στο βατήρα κόντρα σε πολλούς δυνατούς αντιπάλους για να γράψει το 7.5 μπροστά και να πλησιάσει το δικό του παγκύπριο ρεκόρ του 7.51. Ο Πολωνός Ντάμιαν Τσίκιερ, ο Αμερικανός Ντάνιελ Ρόμπερτς (φετινό 7.46, Νο2 φέτος στον κόσμο), ο Ισπανός Ενρίκε Γιόπις (φετινό 7.55), ο Τσέχος Πετρ Σβόμποντα (φετινό 7.56) έχουν τρέξει ήδη γρήγορα φέτος ενώ παρόντες θα είναι επίσης ο Γάλλος Ντιμίτρι Μπασκού και ο Βρετανός Ντέιβιντ Κινγκ. Την παρθενική του κούρσα στα 60μ εμπόδια των ανδρών θα κάνει ο Γάλλος Σάσα Ζόγια, κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ εφήβων στα 110μ εμπόδια.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος