fbpx

Καλύτερο 500αρι όλων των εποχών σε ανοιχτό και κλειστό στίβο η Μπολ

Καλύτερο 500αρι όλων των εποχών σε ανοιχτό και κλειστό στίβο η Μπολ

Η Φέμκε Μπολ ήταν σίγουρα μία εκ των πρωταγωνιστών του μίτινγκ της Βοστώνης αφού τερμάτισε την κούρσα των 500μ σε χρόνο 1:05.63 που αποτελεί τον καλύτερο καταγεγραμμένο όλων των εποχών. Ο προηγούμενος ήταν το 1:06.31 της Ρωσίδας Ολέσια Φόρσεβα από το 2005. Να σημειωθεί ότι στην απόσταση δεν είναι δόκιμς ο όρος παγκόσμιο ρεκόρ αλλά καλύτερη παγκόσμια επίδοση διότι δεν είναι αναγνωρισμένο αγώνισμα από την παγκόσμια ομοσπονδία και η ένταξή του σε αγώνες γίνεται ευκαιριακά και στο πλαίσιο της προετοιμασίας των αθλητών για τα μεγάλα πρωταθλήματα.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως η επίδοσή της είναι πιο γρήγορη και από την καλύτερη καταγεγραμμένη επίδοση σε ανοιχτό στίβο, το 55.9 της Τσέχας Τατιάνα Κοτσέμποβα από τις 2 Αυγούστου του 1984 στην Οστράβα, 38.5 χρόνια πριν.

Η 22χρονη που είχε κατακτήσει το χάλκινο στους Ολυμπιακούς και το αργυρό στο παγκόσμιο, τόνισε: «Είναι μέρος της προετοιμασίας μου για τα 400μ εμπόδια γιατί χρειάζεται δυνατή τελική ευθεία. Είμαι πολύ χαρούμενη που εξελίχθηκε έτσι, δε σκοπεύω όμως να ανέβω πιο πάνω από τα 500μ. Στη συνέχεια της σεζόν θα κάνω μερικές κούρσες 400μ πριν από το ευρωπαϊκό κλειστού»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος