fbpx

New Balance Indoor Grand Prix: Πρεμιέρα Στεφανίδη στη Βοστώνη (preview)

New Balance Indoor Grand Prix: Πρεμιέρα Στεφανίδη στη Βοστώνη (preview)

Ακολουθεί το preview για κάθε αγώνισμα ξεχωριστά:

Ύψος ανδρών

Το… πολυμηχάνημα που λέγεται Τζουβόν Χάρισον (ΗΠΑ) (5ος στο μήκος και 7ος στο ύψος στους Ολυμπιακούς του Τόκιο) επέλεξε να ανοίξει τη χρονιά με άλμα εις μήκος (7.13μ) και δεν φαίνεται να είναι στην πολύ καλή κατάσταση που ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν, όταν είχε σημειώσει στο Χουστοπέτσε το ατομικό του ρεκόρ κλειστού στο ύψος με 2.32μ. Στη Βοστώνη θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον Ινδό Τετζασουίν Σανκάρ των συνθέτων, ο οποίος ήταν πέρυσι ο πρωταθλητής ανοιχτού του NCAA στο ύψος με 2.27μ. Ο 38χρονος Ντόναλντ Τόμας (Μπαχάμες), παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, είναι επίσης υπολογίσιμος. Ο μοναδικός που έχει καταγράψει επίδοση φέτος είναι ο Ντάριλ Σάλιβαν (ΗΠΑ) με το 2.15μ από τις 28/1.

60μ γυναικών

Μπορεί η Αλέια Χομπς (ΗΠΑ) να είναι η μοναδική που έχει τρέξει από πολύ νωρίς κάτω από 7 δευτερόλεπτα με το 6.98 από τις 28/1, μπορεί στις λίστες συμμετοχής να υπάρχει η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 200μ του Όρεγκον, Σέρικα Τζάκσον (Τζαμάικα) και η τέως κάτοχος του παγόσμιου ρεκόρ στα 100μ με εμπόδια, Κέντρα Χάρισον (ΗΠΑ), τα βλέμματα όλων όμως στην εκκίνηση θα είναι στραμμένα στην παγκόσμια ρεκοντγούμαν και χρυσή Ολυμπιονίκη των 400μ με εμπόδια, Σίντνεϊ Μακλάφλιν-Λεβρόν (ΗΠΑ). Η 23χρονη έχει έχει καταγράψει επίδοση στα 60μ μόνο με εμπόδια, έχει 8.17 από το 2015 σε ηλικία 16 ετών, ποτέ όμως δεν έχει τρέξει τα 60μ απλά. Άλλες αξιόλογες συμμετοχές είναι αυτές των Μίκια Μπρίσκο (ΗΠΑ, δευτεραθλήτρια κόσμου κλειστού το 2022), Κάντας Χίλ (ΗΠΑ) και Αντονίκ Στράχαν (Μπαχάμες).

60μ εμπόδια ανδρών

Ένα ακόμα μεγάλο όνομα των Αμερικανών στη Βοστώνη δεν είναι άλλο από τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ στα 60μ με εμπόδια με 7.29 από το 2021, Γκραντ Χόλογουεϊ. Ο 25χρονος στην πρεμιέρα του θα έχει απέναντί του θα έχει τον Τρέι Κάνιγχαμ (ΗΠΑ), δευτεραθλητή κόσμου κλειστού το 2022, ο οποίος έχει ξεκινήσει τη σεζόν με 7.60. Στο βατήρα θα πάρει θέση και ο πιο γρήγορος μέχρι στιγμής για το 2023 με 7.52 από τις 13/1, Φρέντι Κρίτεντεν (ΗΠΑ).

Επί κοντώ γυναικών

Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπως είχε αναφέρει στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ApexSports.gr στις αρχές του Ιανουαρίου και αυτό θα επιδιώξει να δείξει και στον πρώτο της αγώνα της χρονιάς που συμπίπτει μάλιστα με τα 33α γενέθλιά της. Η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016 θα έχει απέναντί της άλλη μία χρυσή Ολυμπιονίκη και παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Κέιτι Μουν (ΗΠΑ), πρώην Ναζότ καθώς και άλλες τέσσερις Αμερικανίδες. Από αυτές ξεχωρίζει η Μπρίτζετ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) που έκανε πολύ καλή αρχή στο 2023 με απόλυτο ατομικό ρεκόρ στα 4.76μ στις 14/1.

400μ ανδρών

Ο Νόα Γουίλιαμς (ΗΠΑ) έχει την καλύτερη επίδοση φέτος από τους 5 συμμετέχοντες με 45.96, το μεγάλο όνομα είναι όμως ο παγκόσμιος πρωταθλητής κλειστού 2022, Τζαρίμ Ρίτσαρντς (Τρινιντάντ και Τομπάγκο) που θα κάνει τον πρώτο του αγώνα για το 2023.

3000μ γυναικών

Η Λόρα Μιούιρ (Βρετανία) και η Κιάρα Μαγκίαν (Ιρλανδία) δίνουν ραντεβού για το νέο γύρο μαχών μετά από τις συναρπαστικές αναμετρήσεις που είδαμε πέρυσι. Η πρώτη ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα 1500μ του παγκοσμίου ανοιχτού και ήταν η κορυφαία σε ευρωπαϊκό και κοινοπολιτειακούς με την Ιρλανδή να την ακολουθεί, ιδιαίτερα βελτιωμένη, στα δύο τελευταία. Στον τελικό του ντάιαμοντ όμως στις Βρυξέλλες η Μαγκίαν εντυπωσίασε παίρνοντας μία τεράστια νίκη επί της Μούιρ με το εξαιρετικό 3:56.63 με το οποίο παράλληλα κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ της Σόνια Ο Σάλιβαν που είχε σημειωθεί 27 χρόνια πριν. Πάντα ανταγωνιστική είναι και η Ισπανίδα Μάρτα Πέρεθ που θα προοσπαθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις.

800μ γυναικών

Η πάντα δυνατή στον κλειστό Άτζι Γουίλσον (ΗΠΑ) έχει το πιο εντυπωσιακό παλμαρέ από τις συμμετέχουσες και μαζί με τις Ολίβια Μπέικερ (ΗΠΑ) και Ιζαμπέλ Μπόφεϊ (Βρετανία) με τα φετινά ρεκόρ 2:00.78 και 2:00.99 αντίστοιχα μπορούν να κυνηγήσουν μία γρήγορη κούρσα κάτω από τα 2 λεπτά. Θα εξαρτηθεί όμως από το ρυθμό που θα δοθεί και από την τακτική που θα επικρατήσει.

Μίλι ανδρών

Οι Αμερικανοί λατρεύουν το μίλι και έχουν επενδύσει στην κούρσα. Παρών για να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι με 3:53.64 θα είναι ο Ιρλανδός Άντριου Κόσοκοραν. Απέναντί του θα έχει τους Βρετανούς Νιλ Γκούρλεϊ και Τσάρλι Γκράις αλλά και τον αννερχόμενο Χομπς Κέσλερ των ΗΠΑ.

Αγωνίσματα εκτός World Indooor Tour

500μ γυναικών

Μπορεί η επίσημη να μην αποτελεί αναγνωρισμένο αγώνισμα της παγκόσμιας ομοσπονδίας αλλά όπου υπάρχει πλέον το όνομα της Φέμκε Μπολ (Ολλανδία) στη λίστα συμμετοχών υπάρχει αυτόματα μεγάλο ενδιαφέρον. Η χάλκινη Ολυμπιονίκης και δευττεραθλήτρια κόσμου των χαμηλών εμποδίων θα κάνει μαζί με την Αν Ντε Βίτε (Ολλανδία) το υπερατλαντικό ταξίδι για να δοκιμάσει τις δυνάμεις με +100μ από αυτό που έχει συνηθίσει, χωρίς εμπόδια. Στόχος της είναι βέβαια άλλος ένας τίτλος στα 400μ στο ευρωπαϊκό κλειστού.

60μ ανδρών

Ξεκινά για το 2023 ο εμφύλιος των ΗΠΑ στα σπριντ. Οι Νόα Λάιλς και Τράιβον Μπρόμελ ξεχωρίζουν, ενώ το ενδιαφέρον έχει και η παρουσία του 21χρονου Τζαμαϊκανού Ακίμ Μπλέικ που εντυπωσίασε πέρυσι με 9.92 (ανεπίσημο) και 9.98 στα 100μ.

Μίλι γυναικών

Η Έμα Κόμπουρν (ΗΠΑ) θα αφήσει για λίγο την προετοιμασία για το στιπλ στον ανοιχτό και θα δοκιμάσει το μίλι κόντρα στην Ισπανίδα Εστέρ Γκερέρο.

800μ ανδρών

Μαρκ Ίνγκλις (Βρετανία), Μαριάνο Γκαρθία (Ισπανία) και Μπράις Χόπελ (ΗΠΑ) ξεχωρίζουν από τη λίστα συμμετοχών και θα παλέψουν για τη νίκη.

60μ εμπόδια γυναικών

Εφόσον η Χάρισον προτίμησε τα 60μ απλά η Σέρικα Νέλβις (ΗΠΑ) και η Σίντι Σέμπερ (Βρετανία) είναι επικρατέστερες για τη νίκη. Στο βατήρα θα πάρει θέση και η Λόλο Τζόουνς (ΗΠΑ) που επέστρεψε στα 40 της και δείχνει ότι ακόμα το έχει, αν και δεν κάνει χρόνους υψηλότατου επιπέδου. Έχει ήδη στα πόδια της τρεις αγώνες σε 8.38, 8.35, 8.42.

300μ γυναικών

Σε άλλο ένα μη αναγνωρισμένο αγώνισμα το μεγάλο όνομα είναι η 200άρα Γκάμπι Τόμας (ΗΠΑ) αλλά συμμετέχουν επίσης η Τζένα Πραντίνι (ΗΠΑ) και η Άνα Κιελμπασίνσκα (Πολωνία).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος