fbpx

Ψηλά η Τόπιτς στην Καλλιθέα, ακολούθησαν Δόση-Μαλταμπέ

Ψηλά η Τόπιτς στην Καλλιθέα, ακολούθησαν Δόση-Μαλταμπέ

Η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ κορασίδων, Ανγκελίνα Τόπιτς, ήταν όπως αναμενόταν η νικήτρια του διεθνούς μίτινγκ ύψους της Καλλιθέας «Filathlitikos Kallitheas Indoor high jump meeting» με επίδοση 1.91μ. Μάλιστα η Σέρβα δοκίμασε και στα 1.95μ για να καταρρίψει εκ νέου το δικό της εθνικό ρεκόρ όμως δεν τα κατάφερε αυτή τη φορά.

Ακολούθησαν η Παναγιώτα Δόση και η Δέσποινα Μαλταμπέ με καλύτερο άλμα στο 1.78μ, το οποίο πέρασαν και οι δύο με την πρώτη. Η Δόση πήρε το αργυρό με καθαρές προσπάθειες στα προηγούμενα ύψη. Φέτος έχει κάνει ήδη άλλους τρεις αγώνες, έχει σημειώσει 1.79μ και 1.81μ στις δύο πρώτες ημερίδες στη Θεσσαλονίκη και 1.75μ σε μίτινγκ της Βαρκελώνης. Η Μαλταμπέ σημείωσε φετινό ρεκόρ (είχε 1.75μ από τη Βαρκελώνη) και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου λόγω άκυρης προσπάθειας στα προηγούμενα ύψη. Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα και οι δηλώσεις των αθλητριών:

ΘΕΣΗ ΧΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Ε.Γ. ΕΠΙΔΟΣΗ
1 Σερβία Ανγκελίνα Τόπιτς 2005 1.91μ
2 Ελλάδα Παναγιώτα Δόση 2001 1.78μ
3 Ελλάδα Δέσποινα Μαλταμπέ 1999 1.78μ
4 Κύπρος Δέσποινα Χααραλάμπους 2000 1.74μ
5 Ελλάδα Αμαλία Τουτζιαρίδη 2005 1.70μ
6 Ελλάδα Κωνσταντίνα Κουτσούκη 1999 1.65μ
7 Ελλάδα Υπατία-Ανίτα Σωτηριάνου 2005 1.65μ

Δέσποινα Μαλταμπέ: «Μπήκα λίγο κρύα αλλά άλμα με το άλμα ζεσταινόμουν. Κρύωνα λίγο αλλά ένιωθα καλά, και στην ποδοκνημική. Μου άφησε μία πικρία το 1.81μ που δεν το πέρασα αλλά είμαι υγιής και θεωρώ ότι θα βγει. Θέλω σίγουρα να γράψω πάνω από 1.80μ στον κλειστό. Για τη συνέχεια δεν ξέρω ακριβώς που θα αγωνιστώ, είτε στο βαλκανικό είτε στην ημερίδα του ΣΕΦ και μετά στο πανελλήνιο».

Παναγιώτα Δόση: «Ήθελα το 1.81μ σήμερα, δεν είμαι ευχαριστημένη από την τεχνική μου. Στον αγώνα δεν είχα και ολόκληρη τη φόρα μου λόγω έλλειψης χώρου. Πήγαν όλα καλά στα προηγούμενα άλματα, αλλά στο 1.81μ κόλλησα. Θεωρώ ότι είναι θέμα ψυχολογίας και θέλω να το ξεπεράσω στους επόμενους αγώνες. Από εδώ και πέρα έχω κλείσει ένα μίτινγκ στο Βέλγιο την επόμενη εβδομάδα και θα εξαρτηθεί αν θα πάω από το αν θα είμαι στην ομάδα για το βαλκανικό».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος