fbpx

Ηράκλειο και Λεϊρία οι πρώτοι προορισμοί για Τζένγκο

Ηράκλειο και Λεϊρία οι πρώτοι προορισμοί για Τζένγκο

Σε 20 μέρες η Ελίνα Τζένγκο θα πιάσει ξανά το ακόντιο και θα πάρει θέση στο διάδρομο για βολή σχεδόν πέντε μήνες μετά τον τελευταίο της αγώνα του 2022 στον τελικό του ντάιαμοντ λιγκ των Βρυξελλών (2/9). Πρώτη στάση της θα είναι το χειμερινό κύπελλο ρίψεων που θα διεξαχθεί παράλληλα στο στάδιο Ελευθερίας στο Ηράκλειο της Κρήτης και στο Παγκρήτιο στάδιο. Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου και το αγώνισμα του ακοντισμού θα πραγματοποιηθεί στο Παγκρήτιο.

Στη συνέχεια η πρωταθλήτρια Ευρώπης θα κάνει άλλο ένα αγωνιστικό τεστ εκτός Ελλάδας, στο ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων της Λεϊρία της Πορτογαλίας μεταξύ 11-12 Μαρτίου. Αυτοι οι δύο αγώνες θα λειτουργήσουν σαν ένα καλό τεστ μετά τη χειμερινή προετοιμασία αφού η στόχευση της είναι οι αγώνες και τα μεγάλα ραντεβού του καλοκαιριού: «Φέτος θα συμμετάσχω σε όλα τα μίτινγκ του ντάιαμοντ λιγκ και μεγάλος στόχος είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Μέσα στο πρόγραμμά μας έχουμε επίσης το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομάδων και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23. Πέρυσι κάναμε πολλούς αγώνες κυνηγώντας το ράνκινγκ και αυτό μας κούρασε, οπότε φέτος θα είμαστε πολύ πιο επιλεκτικοί στους αγώνες που θα συμμετάσχουμε», τόνισε στο ApexSports.gr η 21χρονη αθλήτρια του Γιώργου Μποτσκαρίωβ.

Η Τζένγκο συνεχίζει την προετοιμασία της στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής σε ένα ακατάλληλο προπονητήριο που δεν έχει καν επαρκή χώρο για βολές, στον οποίο όμως γαλουχήθηκε ως αθλήτρια μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ του ΑΣ Κένταυρος. Στο διπλανό χωριό της Νέας Ηράκλειας συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του προπονητηρίου ρίψεων που αναμένεται να παραδοθεί ξαι να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του Ιουλίου. Για την εξέλιξη των εργασιών μπορείτε να δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος