fbpx

Ρεπορτάζ ApexSports.gr: Παίρνει μορφή τo νέο προπονητήριο ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια (vid)

Ρεπορτάζ ApexSports.gr: Παίρνει μορφή τo νέο προπονητήριο ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια (vid)

Μάχη με το χρόνο δίνει το συνεργείο της αναδόχου εταιρείας «Παπαχριστοδούλου ΙΚΕ» που έχει αναλάβει να κατασκευάσει και να παραδώσει εντός προθεσμίας στον Δήμο Νέας Προποντίδας το νέο προπονητήριο ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής, ένα έργο που ζητά εδώ και χρόνια η τοπική κοινωνία με πρώτο από όλους τον Γιώργο Μποτσκαρίωβ. Ο στόχος είναι να προλάβουν οι αθλητές και οι αθλήτριες να κάνουν μερικές καλές προπονήσεις πριν από τo μεγάλο ραντεβού της χρονιάς που θα γίνει τον Αύγουστο, το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης.

Ο προπονητής των επιτυχιών έχει ξεκινήσει από το μηδέν με ανύπαρκτες υποδομές και εγκαταστάσεις αθλητισμού και με προσωπική δουλειά, επιμονή και… πολλές πατέντες έχει καταφέρει να φτιάξει ένα από τα κορυφαία γκρουπ ρίψεων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και όλης της Ευρώπης. Από το πρώτο διεθνές μετάλλιο, το χρυσό που είχε κατακτήσει στη σφαιροβολία ο Οδυσσέας Μουζενίδης στο ευρωπαϊκό παίδων στην Τυφλίδα το 2016, το γκρουπ έχει διανύσει μεγάλη πορεία αποκορύφωμα της οποία ήταν το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό γυναικών του ευρωπαϊκού του Μονάχου από την Ελίνα Τζένγκο τον Αύγουστο του 2022. Ο Τάσος Λατιφλλάρι στη σφαιροβολία, η Σοφία Κεσσίδη στη δισκοβολία και η Αναστασία Ντραγκομίροβα στα σύνθετα είναι ακόμα τρία από τα μέλη του γκρουπ με μεγάλες διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Στην πανηγυρική υποδοχή της Τζένγκο στη Νέα Καλλικράτεια τον Αύγουστο του 2022 ο δήμαρχος, Μανώλης Καρράς, είχε δηλώσει πως είχε διαβεβαίωση από τον ίδιο τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, πως θα προχωρούσαν οι διαδικασίες τόσο για το προπονητήριο ρίψεων στη Νέα Ηράκλεια όσο και για την αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα στο προπονητήριο του Αγίου Παύλου στο οποίο έχει αυτή τη στιγμή τη βάση του το γκρουπ. Ο δήμαρχος είχε επίσης δεσμευτεί να παραχωρήσει στο γκρουπ μία αίθουσα στο τοπικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων προκειμένου να γίνει γυμναστήριο και η Βwin, η εταιρία που χορηγεί τους πέντε κορυφαίους του γκρουπ, είχε προσφερθεί να αναλάβει τον εξοπλισμό της αίθουσας.

Όπερ και εγένετο. Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε από το Υφυπουργείο αθλητισμού (350.000€) και στις 27 Οκτωβρίου του 2022 υπογράφηκε σύμβαση ύψους 205.500€ με την ανάδοχο εταιρεία για το πρώτο σκέλος της υπόσχεσης, την υλοποίηση του προπονητηρίου ρίψεων με προθεσμία κατασκευής 9 μηνών, δηλαδή μέχρι τις 27 Ιουλίου 2022. Το εγκαταλελειμμένο γήπεδο ποδοσφαίρου έχει αρχίσει να μετατρέπεται σε σύγχρονο προπονητήριο ρίψεων για τις ανάγκες του γκρουπ αλλά και του στίβου της ευρύτερης περιοχής.

Ακολουθούν η προγραμματική σύμβαση του έργου που είχε δημοσιευτεί από 14 Οκτωβρίου 2021 με τα αναλυτικά βήματα των εργασιών:

Βάσει της σύμβασης, μετά την ολοκλήρωση των χωματουργικών εργασιών θα κατασκευαστούν τρεις βαλβίδες: μία βαλβίδα σφαιροβολίας στο ανατολικό τμήμα, μία βαλβίδα σφυροβολίας στο βόρειο τμήμα, και μία βαλβίδα δισκοβολίας στο βόρειο τμήμα, ενώ θα κατασκευαστεί και διπλός διάδρομος φοράς ακοντισμού, στο βόρειο τμήμα, με συνθετικό τάπητα διαστάσεων 20.00×4.00μ.

Στο ρεπορτάζ του ApexSports.gr στις 30 Ιανουαρίου 2023 μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του έργου. Έχουν γίνει οι εκσκαφές σε ένα μέρος του γηπέδου, έχει ήδη τοποθετηθεί γεωύφασμα και μία στρώση από χαλίκι, ενώ ως προς το περιμετρικό τοιχείο από οπλισμένο σκυρόδεμα έχει γίνει η θεμελίωση της δυτικής πλευράς και έχουν μπει τα καλούπια για τη θεμελίωση της νότιας. Οι μπουλντόζες για τις εκσκαφές βρίσκονται καθημερινά στο πεδίο για τις εργασίες, όπως μας είπαν οι κάτοικοι από τα γειτονικά σπίτια. Αυτή τη στιγμή στο βόρειο τμήμα του γηπέδου (πλησίον της δεξαμενής νερού) παραμένει ένα εγκαταλελειμμένο κτίσμα που κάποτε εξυπηρετούσε τη ΔΕΗ αλλά και τα παλιά αποδυτήρια της ομάδας ποδοσφαίρου που χρήζουν ανακαίνισης και μπορούν να αξιοποιηθούν από την ομάδα του ΑΣ Κένταυρος. Ακολουθούν οι φωτογραφίες και το βίντεο από το προπονητήριο:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος