fbpx

Βάλανς για γκρουπ Ντρισμπιώτη: «Κάτω από 43 λεπτά τα 10.000μ βάδην»

Βάλανς για γκρουπ Ντρισμπιώτη: «Κάτω από 43 λεπτά τα 10.000μ βάδην»

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη θα κάνει την Πέμπτη (2/2) τη δεύτερη κούρσα της χρονιάς στα 10.000μ στον αγώνα Supernova 2 που εντάσσεται στην κατηγορία silver της World Athletics.

Η Ελληνίδα βρίσκεται από τέλη Δεκεμβρίου σε προπονητικό καμπ στην Καμπέρα, όπου πραγματοποιεί κοινές προπονήσεις με κορυφαία ονόματα του αγωνίσματος υπό την επίβλεψη του Αυστραλού επικεφαλής προπονητή βάδην, Μπρεντ Βάλανς. Στο γκρουπ συμμετέχουν πολύ δυνατές βαδίστριες όπως η Τζεμάιμα Μόνταγκ (Αυστραλία) η Ρεμπέκα Χέντερσον (Αυστραλία), η Σάντρα Λορεάνα Αρένας (Κολομβία) και η Ρακέλ Γκονθάλεθ (Ισπανία). Το καμπ φιλοξενεί περισσότερες από 20 εκ των κορυφαίων βαδιστριών του κόσμου και συνδυάζεται και με πανεπιστημιακή έρευνα σχετικά με την επίδραση της διατροφής στην προσαρμογή της προπόνησης σε υψόμετρο, η οποία προσπαθεί να ρίξει φως στα πεδία της γυναικείας φυσιολογίας και αθλητικής απόδοσης. Ένα από τα αντικείμενα μελέτης της έρευνας είναι η διατροφή χαμηλής διαθεσιμότητας ενέργειας (LEA: Low Energy Availability) και στο πλαίσιο αυτού παρακολουθούνται οι τιμές της αιμοσφαιρίνης των αθλητριών.

Ο Βάλανς, ο οποίος συντονίζει το πρόγραμμα και παράλληλα επιβλέπει τις αθλήτριες, τόνισε τα εξής για τον επικείμενο αγώνα στην αυστραλιανή ομοσπονδία στίβου: «Σίγουρα βλέπω τις κοπέλες να βαδίζουν κάτω από 43 λεπτά, στο 42 μεσαίο με μεγάλο. Ο αγώνας είναι ακριβώς 10 μέρες πριν από το εθνικό πρωτάθλημα 20χλμ βάδην, στο οποίο συνήθως κάνουμε κορύφωση». Aν η πρόβλεψη του έμπειρου προπονητή είναι σωστή, η Ντρισμπιώτη μπορεί να απειλήσει ακόμα και σε προπονητική κούρσα το πανελλήνιο ρεκόρ της απόστασης που είναι το 42:55.85 της Δέσποινας Ζαπουνίδου από το 2016.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί την Πέμπτη (2/2) στις 18:00 το απόγευμα σε ώρα Αυστραλίας και στις 9:00 το πρωί σε ώρα Ελλάδας. Μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά τον αγώνα στο κανάλι Youtube της ομοσπονδίας της Αυστραλίας με περιγραφή της χάλκινης Ολυμπιονίκη της Αθήνας στα 20χλμ βάδην, Τζέιν Σαβίλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος