fbpx

Άλτης αφιέρωσε τη νίκη του στον δεκαθλητή φίλο του που σκοτώθηκε στον πόλεμο

Άλτης αφιέρωσε τη νίκη του στον δεκαθλητή φίλο του που σκοτώθηκε στον πόλεμο

Ο Ουκρανός Ίλια Κραβτσένκο ήταν ο νικητής ενός αγώνα του επί κοντώ που έγινε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας με επίδοση 5.30μ. Στο βάθρο έδειξε το πίσω μέρος του ΒΙΒ number του όπου έγραφε «Boba», το παρατσούκλι του φίλου του, πρώην δεκαθλητή, Βολόντιμιρ Άντροστσουκ ο οποίος έπεσε στη μάχη της πόλης Αρτεμόβσκ τον Ιανουάριο.

Ο Κραβτσένκο, «χάλκινος στο παγκόσμιο Κ20 του 2017 στο Ναϊρόμπι και «αργυρός» στο ευρωπαϊκό Κ20 του 2019 στο Μπόρας, αφιέρωσε τη νίκη στη μνήμη του φίλου του λέγοντας τα εξής: «Είναι μία μεγάλη απώλεια για μένα. Ο Βόβα ήταν ο καλύτερός μου φίλος οπότε αυτή η νίκη είναι για εκείνον. Δεν είμαι σε θέση να παραπονιέμαι για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή, αλλά η ψυχολογική μου κατάσταση έχει χειροτερέψει. Δεν έχω κοιμηθεί καλά εδώ και τρεις μέρες. Είμαι σε καλή φόρμα για να κάνω ένα ατομικό ρεκόρ αλλά δεν μπορώ να ξεφύγω από το σοκ των τελευταίων ημερών. Πονάει πολύ αυτό είναι όλο. Ας θυμηθούμε χάρη σε ποιους γίνονται τα πρωταθλήματα, χάρη σε ποιους έχουμε ζωή. Δόξα στους αγγέλους του αθλητισμού».

Ο Άντροστσουκ είχε συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα Κ18 της Ουκρανίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων του Γκιορ το 2018 και είχε κατακτήσει την 23η θέση με 6406β. Το 2019 είχε αναδειχθεί πρωταθλητής εφήβων (Κ20) Ουκρανίας στο δέκαθλο με 6491β και τον Φεβρουάριο του 2020 ήταν επίσης πρωταθλητής εφήβων (Κ20) Ουκρανίας στο έπταθλο με 4776β.

Είναι σοκαριστική και μόνο η σκέψη ότι ένας αθλητής που είχε αγωνιστεί στο ίδιο στάδιο στο Γκιορ το 2018 μαζί με την Ελίνα Τζένγκο, την Σπυριδούλα Καρύδη κ.τ.λ. έπεσε νεκρός 4 χρόνια μετά στον πόλεμο Ρωσίας Ουκρανίας υπερασπιζόμενος την πατρίδα του.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος