fbpx

Καραλής στο ApexSports.gr: «Ήμουν σίγουρος ότι θα έκανα πάνω από 5.80μ»

Καραλής στο ApexSports.gr: «Ήμουν σίγουρος ότι θα έκανα πάνω από 5.80μ»

Ο όρος «επιστροφή» χρησιμοποιείται αρκετά στην αθλητική δημοσιογραφία για επανεμφάνιση αθλητή μετά από μία περίοδο απουσίας και συνήθως οι πρώτες εμφανίσεις είναι περισσότερο αναγνωριστικές μέχρι να βρει ο αθλητής ρυθμό. Πολύ σπάνια βλέπουμε περιπτώσεις επιστροφής στην αγωνιστική δράση με ατομικό ρεκόρ και επίτευξη ορίων. Αυτό ακριβώς έκανε ο Εμμανουήλ Καραλής την Παρασκευή (27/01) στο πρώτο μίτινγκ της σειράς gold του World Indoor Tour στην Καρλσρούη. Με 5.83μ στο επί κοντώ κατέρριψε το ατομικό του ρεκόρ (5.81μ από το 2022), έπιασε τα όρια για Κωνσταντινούπολη (ευρωπαϊκό κλειστού) και Βουδαπέστη (ευρωπαϊκό ανοιχτού) και πλησιασε ακόμα περισσότερο το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού (5.85μ από τον Κώστα Φιλιππίδη).

Πέντε μήνες νωρίτερα, στη μεικτή ζώνη μετά τον προκριματικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου ο Καραλής ήταν φανερά απογοητευμένος με τον αποκλεισμό αλλά και ανακουφισμένος που είχε τελειώσει μία δύσκολη για τον ίδιο σεζόν ανοιχτού, στην οποία δεν μπόρεσε να πηδήξει αυτό που μπορούσε. «Πρέπει να κάνω ένα διάλειμμα για να βρω πάλι το χαμόγελό μου» είχε πει τότε. Η πρώτη ερώτηση μετά την Καρλσρούη ήταν αναπόφευκτα ακριβώς αυτή, αν βρήκε πάλι το χαμόγελό του.

Ο σπουδαίος άλτης είπε τα εξής στο ApexSports.gr: «Επιτέλους, ναι. Βρήκα πάλι το χαμόγελό μου, όλα πήγαν καλά. Παραδόξως η επόμενη ημέρα του αγώνα περνάει αρκετά ήρεμα. Βρίσκουμε σιγά-σιγά τα βήματά μας και είμαστε πολύ σίγουροι για τη δουλειά που έχουμε κάνει». Για τον αγώνα στην Καρλσρούη τόνισε: «Δεν είχα τόσο άγχος όσο ανυπομονησία, είχα δουλέψει πολύ καλά με τον πατέρα μου στα άλματα και μπήκα στον αγώνα με αυτοπεποίθηση. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνω άλμα πάνω από το 5.80μ και έλεγα στον εαυτό μου μάλιστα ότι θα το περάσω με την τρίτη και τελικά το πέρασα με τη δεύτερη. Κοιτάω πλέον να ευχαριστηθώ τον κάθε αγώνα. Είμαι αυτός ο άνθρωπος, όταν είμαι καλά στην ψυχολογία μου αυτό φαίνεται και μέσα στον αγώνα».

Ο Καραλής πέρασε μία περίοδο σημαντικής ανασυγκρότησης προκειμένου να επιστρέψει το χαμόγελο στο πρόσωπό του και να μας συγκινεί ξανά με τις εμφανίσεις του. Για την περίοδο που μεσολάβησε από το ευρωπαϊκό μέχρι την πρεμιέρα στον κλειστό στίβου του 2023, δήλωσε: «Ξεκίνησα ξανά προπονήσεις πολύ χαλαρά το Σεπτέμβριο, χωρίς να πιάσω κοντάρι βέβαια. Στη συνέχεια επέστρεψαν και ο Μίλτος (Τεντόγλου) μαζί με τον Πομάσκι και είχα παρέα, οπότε σιγά-σιγά άρχια ξανά να απολαμβάνω τις προπονήσεις και άλλαξε η ψυχολογία μου. Διασκεδάζω την προπόνηση όταν είμαι σε γκρουπ και όλα τα παιδιά, ο Μίλτος, η Τόρι (Φράνκλιν), με βοηθούν. Συνέχισα μαζί τους μέχρι το Δεκέμβριο που πήγαμε την πρώτη μας προετοιμασία στην Πολωνία μαζί με τον πατέρα μου που είναι πλέον και ο προπονητής μου. Εκεί συνυπήρξαμε για καιρό στο προπονητικό κέντρο μαζί με τον Πιοτρ Λίσεκ και τον προπονητή του, Μαρσίν Στσεπάνκσι, Θεωρώ ότι εκεί ανέβηκε ακόμα περισσότερο η ψυχολογία μου, μας έδειξαν μεγάλη εμπιστοσύνη. Επιστρέψαμε για λίγες ημέρες στην Ελλάδα για τις γιορτές και μετά γυρίσαμε στην Πολωνία για το δεύτερο σκέλος της προετοιμασίας που επίσης πήγε πάρα πολύ καλά. Στο ίδιο κέντρο προπονούνται και άλλα γκρουπ αθλητών στίβου με κορυφαία ονόματα. Νομίζω ότι θα φεύγουμε αρκετά πλέον στο εξωτερικό για να προπονούμαστε σε καλές συνθήκες δίπλα σε αθλητές υψηλού επιπέδου, είναι πολύ σημαντικό αυτό».

Για τα δύο όρια που έπιασε στην Καρσλρύη και το αν τον ανακούφισαν για τη συνέχεια, πρόσθεσε: «Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τα όρια να πω την αλήθεια, ο πατέρας μου είναι πάντα αγχωμένος με αυτά. Για εμένα δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα η πρόκριση για τις μεγάλες διοργάνωσεις, σίγουρα όμως τώρα που τα έχω πιάσει και επίσημα τα όρια όλα είναι πιο ελεύθερα, είναι μια ανάσα. Ελπίζω να κάνω μία αντίστοιχη επίδοση και το καλοκαίρι για να ξεμπερδέψουμε και με το όριο των Ολυμπιακών».

Από εδώ και πέρα ο 23χρονος αθλητής έχει τρεις διαδοχικούς αγώνες μπροστά του. Το πρώτο είναι το μίτινγκ του Ντουπλάντις στην Ουψάλα στις 2/2, ένας αγώνας που του αρέσει αρκετά και στον οποίο είχε σημειώσει πέρυσι το προηγούμενο ατομικό του ρεκόρ. Έπειτα θα συνεχίσει τη σεζόν σε πολωνικό έδαφος με το μίτινγκ του Λοτζ στην Πολωνία δύο μέρες μετά (4/2) και με το μίτινγκ του Τόρουν, πάλι δύο μέρες μετά (6/2). Στο πρόγραμμά του είναι βέβαια και το πανελλήνιο πρωτάθλημα στις 18/2, εκεί όπου θα μπορέσει να τον θαυμάσει και το ελληνικό κοινό. Για τους στόχους του για τους επόμενους αγώνες στον κλειστό τόνισε: «Είμαι υγιής, είμαι καλά και σε αυτή τη φάση θέλω να κάνω αγώνες. Προφανώς στόχος μου είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου. Είχα καλές προσπάθειες στο 5.88μ στην Καρλσρούη και θεωρώ ότι μπορώ να το κάνω στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος