fbpx

Τρομερός Καραλής στην Καρλσρούη, πρεμιέρα με ατομικό ρεκόρ και δύο όρια!

Τρομερός Καραλής στην Καρλσρούη, πρεμιέρα με ατομικό ρεκόρ και δύο όρια!

Ο Εμμανουήλ Καραλής έκανε την καλύτερη πρεμιέρα της ζωής του αφού από τον πρώτο επίσημο αγώνα του 2023 σημείωσε απόλυτο ατομικό ρεκόρ με 5.83μ και έπιασε δύο όρια για μεγάλες διοργανώσεις.

Ο Έλληνας άλτης είχε από την περσινή σεζόν του κλειστού ατομικό ρεκόρ στο 5.81μ από το μίτινγκ του Μόντο Ντουπλάντις στην Ουψάλα και μάλιστα τότε είχε προσπαθήσει να καταρρίψει, χωρίς επιτυχία, και το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου του Κώστα Φιλιππίδη (5.85μ). Η σεζόν του ανοιχτού του 2022 δεν του βγήκε όπως θα ήθελε και μετά το ευρωπαϊκό του Μονάχου ξεκίνησε η περίοδος αποκατάστασης, ψυχικής και σωματικής. Πήρε την απόφαση επίσης να ολοκληρώσει τη συνεργασία του με τον Παναγιώτη Συμεωνίδη και ξεκίνησε να προπονείται αποκλειστικά με τον πατέρα του, Χάρη Καραλή. Μετά από μία μεγάλη περίοδο ξεκούρασης επανήλθε βήμα με το βήμα στις προπονήσεις. Το τελευταίο διάστημα το πέρασε στην Σπάλα της Πολωνίας όπου έκανε τη χειμερινή του προετοιμασία μαζί με τους Βοϊτσεχόφσκι και Λίσεκ. Όλα δείχνουν ότι οι αποφάσεις που πήρε ήταν τελικά για το καλύτερο, αφού από τον πρώτο του επίσημο αγώνα εντυπωσίασε.

Στο «χρυσό» μίτινγκ του Wοrld Indoor Τour στην Καρλσρούη ξεκίνησε με σταθερότητα περνώντας με την πρώτη το 5.35μ, το 5.50μ και το 5.60μ. Στη συνέχεια άφησε το 5.66μ, πέρασε το 5.73μ με τη δεύτερη και άφησε το 5.78μ. Πάνω από το 5.83μ πέρασε με τη 2η προσπάθεια και πέρα από το μεγάλο ατομικό ρεκόρ που έκανε, έπιασε το όριο για το ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης (2-5/3) που είναι 5.82μ αλλά και το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ανοιχτού της Βουδαπέστης που είναι 5.81μ. Αν επαναλάβει δε το 5.83μ μετά την πρώτη του Ιουλίου θα προκριθεί και επίσημα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού αφού τότε αρχίζει και επίσημα η περίοδος Ολυμπιακής πρόκριση και το (υψηλό) όριο έχει οριστεί στο 5.82μ.

Ο Καραλής όμως έχει ως απολογισμό του αγώνα και +3 προσπάθειες κατάρριψης του πανελλήνιου ρεκόρ. Ο πήχης ανέβηκε στο 5.88μ και ο Έλληνας αυτή τη φορά έκανε τρεις άκυρες. Αν διατηρήσει όμως την εξαιρετική κατάταση στην οποία έδειξε ότι είναι στην Καρλσρούη είναι θέμα χρόνου να προσθέσει στο ρεκόρ του τους 3 πόντοι που υπολείπονται. Στον αγώνα της Γερμανίας ολοκλήρωσε στην 3η θέση πίσω από τον Κέισι Λάιτφουτ (ΗΠΑ) και τον Κέρτις Μάρσαλ (Αυστραλία) οι οποίοι είχαν περάσει με τη πρώτη το 5.83μ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος