fbpx

Βασιλείου στο ApexSports.gr: «Ελπίζω η συνέχεια του κλειστού να δικαιώσει τις επιλογές μου»

Βασιλείου στο ApexSports.gr: «Ελπίζω η συνέχεια του κλειστού να δικαιώσει τις επιλογές μου»

Η Ειρήνη Βασιλείου ξεκίνησε τη φετινή χρονιά με δύο κούρσες στο μίτινγκ κλειστού στίβου στο Κέμνιτζ της Γερμανίας. Έτρεξε πρώτα 300 μέτρα σε χρόνο 38.55 και 2 ώρες και 25 λεπτά μετά πήρε θέση στο βατήρα και στην κούρσα των 400μ, την οποία τερμάτισε σε χρόνο 54.36. Η Κρητικιά δρομέας έχεις στους στόχους της τον κλειστό στίβο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού της Κωνσταντινούπολης. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 32η θέση της κατάταξης στο δρόμο για την Κωνσταντινούπολη και την πρόκριση παίρνουν οι πρώτες 30 αθλήτριες.

Η Βασιλείου είναι η 4η πιο γρήγορη Ελληνίδα όλων των εποχών στον κλειστό χάρη στο 52.76 από τον προκριματικό του ευρωπαϊκού κλειστού του 2021, στο οποίο είχε κατακτήσει τελικά την 16η θέση. Τότε είχε επιλέξει να τρέξει δύο αγώνες σε μίτινγκ σε Βιέννη και Οστράβα και στη συνέχεια στο πανελλήνιο και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Την περσινή χρονιά από την άλλη επέλεξε να μην κάνει ολοκληρωμένη σεζόν, παρά μόνο πέρασμα από τον κλειστό. Κατέκτησε τον τίτλο των 800μ στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και στη συνέχεια συμμετείχε στο παγκόσμιο κλειστού στο Βελιγράδι, όπου είχε τρέξει στα προκριματικά σε 53.62.

Το 2023 επενδύει ξανά στη σεζόν του κλειστού αφού στα τέλη του Ιανουαρίου του 2023 θα έχει καταγράψει επιδόσεις σε δύο διαφορετικούς αγώνες. Πρέπει να σημειωθεί ότι με εξαίρεση το 2020 που είχε κάνει χειμερινή προετοιμασία στη Βιέννη η Ηρακλειώτισσα όλες τις τελευταίες χρονιές προετοιμάζεται για τον κλειστό χωρίς… κλειστό στάδιο. Στα 400μ κλειστού η αίσθηση του τρεξίματος σε κεκλιμένους διαδρόμους, η τεχνική και η τακτική είναι τελείως διαφορετικές σε σχέση με τον ανοιχτό και η Ελλάδα έχει αυτή τη στιγμή ένα και μοναδικό στάδιο κλειστού σε λειτουργία, το ΣΕΦ, και αυτό μόνο για λίγες ημέρες το χρόνο, όταν παραχωρείται από την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού.

Για την πρεμιέρα στο Κέμνιτς η Βασιλείου δήλωσε: «Δεν μπορώ να πω πως είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με την εμφάνιση μου και το αποτελεσμα, αλλά η επιλογή να τρέξω δύο κούρσες έγινε ώστε να προσαρμοστώ όσο καλύτερα γίνεται στις διαφορετικές κλίσεις που έχουν οι στροφές στον κλειστό στίβο, αφού δεν έχουμε εμείς εδώ την δυνατότητα να προπονούμαστε σε κλειστό στίβο. Είναι η πρώτη φορά που κάνω αγώνα 400 μέτρων σε αυτή την φάση της προετοιμασίας μου αλλα υπάρχει συγκεκριμένη λογική ως προς το αγωνιστικό μου πρόγραμμα και ελπίζω η συνέχεια να μας δικαιώσει», ενώ σε ερώτηση για την εν λόγω συνέχεια της σεζόν στον κλειστό, τόνισε: «Δεν θα πάμε κάπου αυτό το διάστημα για προετοιμασία, θα μείνουμε στην Κρήτη. Τώρα έχουμε τον επόμενο αγώνα το Σάββατο 28/1 στο Μάντσεστερ όπου θα τρέξω 600μ».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος