fbpx

Σούπερ τριπλούν στη Βαλένθια με Ζανγκό, Κοπέγιο και τον 38χρονο Έβορα

Σούπερ τριπλούν στη Βαλένθια με Ζανγκό, Κοπέγιο και τον 38χρονο Έβορα

Η Βαλένθια της Ισπανίας λίγες μέρες μετά τους μεσογειακούς αγώνες Κ23 φιλοξενεί την Τετάρτη (25/1) ένα από τα σημαντικά διεθνή μίτινγκ κλειστού στίβου στο οποίο θα αγωνιστεί η αφρόκρεμα του ισπανικού στίβου και αρκετά μεγάλα ονόματα από το εξωτερικό. O αγώνας ανήκει στην κατηγορία Challenger του World Indoor Tour της World Athletics.

Τα φώτα θα πέσουν δικαίως στον τελικό του τριπλούν. Στο διάδρομο των οριζοντίων αλμάτων θα πάρει θέση ο Ουγκ Φαμπρίς Ζανγκό από τη Μπουρκίνα Φάσο, ο χάλκινος Ολυμπιονίκης του Τόκιο, δευτεραθλητής κόσμου του 2022 στο Γιουτζίν και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ κλειστού με 18.07μ. Η είδηση είναι όμως ότι ο αθλητής του Τέντι Τάμγκο θα βρεθεί αντιμέτωπος στη Βαλένθια με ένα «θρύλο» του τριπλούν, τον 38χρονο Νέλσον Έβορα. Ο Πορτογάλος που έχει υπάρξει χρυσός Ολυμπιονίκης (Πεκίνο 2008), παγκόσμιος πρωταθλητής (Οσάκα 2007) και πρωταθλητής Ευρώπης (Βερολίνο 2018), προπονείται στην Ισπανία με τον Ιβάν Πεντρόσο και θα επανέλθει στους αγώνες μετά τους Ολυμπιακούς του 2021. Από τα υπόλοιπα ονόματα ξεχωρίζουν επίσης ο τέως Κουβανός, νυν Αζέρος Αλέξις Κοπέγιο και ο Γάλλος Μπέντζαμιν Κομπαορέ.

Στα 60μ εμπόδια θα λείπει ο πρωταθλητής Ευρώπης, Ασιέρ Μαρτίνεθ, θα δώσει όμως το παρών ο 7ος του Μονάχου, Ενρίκε Γιόπις, ενώ στα ονόματα υπάρχει και αυτό του αθλητή των συνθέτων, Χόρχε Ουρένια, ο οποίος θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στο επί κοντώ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος