fbpx

Χριστογεώργου και Κβίτεν αγωνίζονται το Σάββατο στη Ναντ

Χριστογεώργου και Κβίτεν αγωνίζονται το Σάββατο στη Ναντ

Η Ελληνίδα Ελευθερία Χριστογεώργου και η Κύπρια Φιλίππα Κβίτεν (Φωτοπούλου) θα πάρουν μέρος στο διεθνές μίτινγκ στη γαλλική Ναντ το οποίο ανήκει στην χάλκινη κατηγορία του World Indoor Tour.

Η Χριστογεώργου θα κάνει την πρεμιέρα της εκτός Ελλάδας και θα ποντάρει στον υψηλό συναγωνισμό για να βρει ρυθμό σε πιο ψηλά άλματα. Η άλτρια που εδώ και μερικούς μήνες προπονείται με το Δημήτρη Βασιλικό έκανε τοον πρώτο της αγώνα το Σάββατο 21/1 στην προπονητική ημερίδα του Άγιου Κοσμά και σημείωσε 1.80μ. Στη Ναντ η Χριστογεώργου θα πάει με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση μετά την Ουκρανή Ιρίνα Χερασένκο χάρη στο περσινό 1.93μ που σημείωσε στο γκαλά της Φιλοθέης (5η όλων των εποχών στην Ελλάδα, 4η στον ανοιχτό στίβο). Στη συνέχεια η 24χρονη θα αγωνιστεί και στο μίτινγκ του Γκέτεμποργκ στις 2 Φεβρουαρίου μαζί με το υπόλοιπο γκρουπ.

Λίστα συμμετοχών – ύψος γυναικών

Στο ίδιο μίτινγκ θα αγωνιστεί στο άλμα εις μήκος και η Κύπρια που θα κάνει τον πρώτο αγώνα της για το 2023. Η 26χρονη πέρυσι είχε μία πολύ καλή χρονιά με 6.50μ στον κλειστό και 6.79μ (0.4) στον ανοιχτό χάρη σε άλμα που έκανε στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας, το οποίο αν και φαίνεται άκυρο στο σχετικό βίντεο, ο κριτής του αγώνα άφησε ως έγκυρο. Έκλεισε το 2022 με την κατάκτηση της 12ης θέσης στον ευρωπαϊκό τελικό του μήκους.

Λίστα συμμετοχών – μήκος γυναικών

photo credits: Filothei Women Gala

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος