fbpx

Πρόβα ευρωπαϊκού τελικού στο Κότμπους με Γκούσιν-Βούκοβιτς

Πρόβα ευρωπαϊκού τελικού στο Κότμπους με Γκούσιν-Βούκοβιτς

Η Τατιάνα Γκούσιν ξεκίνησε την Κυριακή 22/1 τη σεζόν με την 4η θέση στο άλμα εις ύψος στο μίτινγκ κλειστού του Λουξεμβούργο και με καλύτερο άλμα στο 1.80μ. Η κορυφαία Ελληνίδα άλτρια των τελευταίων ετών θέλει να βρει αγωνιστικό ρυθμό στους επόμενους αγώνες με στόχο να διεκδικήσει την παρουσία της στο ευρωπαϊκό κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Ο επόμενος αγώνας της θα είναι αυτός του Κότμπους στη Γερμανία την Τετάρτη 25/1, ένας από τους πλέον καθιερωμένους προορισμούς για τα κάθετα άλματα. Εκεί δεν θα πάει μόνη της αλλά με τη συναθλητριά της στο γκρουπ Σιώμου και δευτεραθλήτρια Ευρώπης, τη Μαυροβούνια Μαρία Βούκοβιτς. Στο ίδιο μίτινγκ έχουν κλείσει να αγωνιστούν πολλά κορυφαία ονόματα του ευρωπαϊκού στίβου. Το μεγαλύτερο όλων είναι βέβαια η 21χρονη Γιαροσλάβα Μάχουτσικ, η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο και δις δευτεραθλήτρια κόσμου, η οποία είναι και η κάτοχος και των δύο ευρωπαϊκών τίτλων σε ανοιχτό και κλειστό. Από την τριάδα των Ουκρανών αλτριών στη Γερμανία θα πηδήξει και η 4η του Τόκιο, Ιρίνα Χερασένκο. Το παρών θα δώσουν και η Βρετανίδα Μόργκαν Λέικ, η Λιθουανή Αϊρίνε Παλσάιτε (Πρωταθλήτρια Ευρώπης κλειστού 2017) και η Γερμανίδα Μαρί-Λόρενς Γιούνγκφλαϊς (χάλκινη στοο ευρωπαϊκό του 2018).

Άλμα εις ύψος γυναικών – Συμμετοχές

Πολύ καλός αγώνας στο Κότμπους θα γίνει και στο επί κοντώ ανδρών με 6 αθλητές με ατομικό πάνω από 5.85μ να δίνουν το παρών: ο Φιλιππινέζος Έρνεστ Ομπιένα (5.94μ), οι Αμερικανοί Σαμ Κέντρικς (6.06μ) και Ματ Λούντβιχ (5.90μ), ο Γερμανός Μπο Κάντα Λίτα Μπάερε (5.90μ), ο Πολωνός Πιοτρ Λίσεκ (6.02μ) και ο Βέλγος Μπεν Μπρούντερς (6.85μ).

Άλμα επί κοντώ ανδρών – Συμμετοχές

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος