fbpx

Βολίδα η Χριστοφή με μεγάλο παγκύπριο ρεκόρ και όριο για Κωνσταντινούπολη

Βολίδα η Χριστοφή με μεγάλο παγκύπριο ρεκόρ και όριο για Κωνσταντινούπολη

Αν η αρχή είναι πράγματι το ήμισυ του παντός, τότε η χρονιά για τη Ναταλία Χριστοφή προβλέπεται κάτι παραπάνω από φανταστική. Η πρωταθλήτρια από την Κύπρο συνέτριψε το απόγευμα της Κυριακής (22/1) το παγκύπριο ρεκόρ στα 60μ με εμπόδια, στο «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ κλειστού στίβου στο Λουξεμβούργο. Το χρονόμετρο σταμάτησε στο εξαιρετικό 7.92 και μάλιστα από τις πρώτες κούρσες της χρονιάς. Από τον ημιτελικό η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη έδειξε τις προθέσεις της, καθώς κέρδισε την πρώτη ημιτελική σειρά με το πρώτο παγκύπριο ρεκόρ της ημέρας, το 8.03. Το ρεκόρ ανήκε στην ίδια από πέρυσι με 8.10.

Χάρη στις κούρσες της η Χριστοφή εξασφάλισε την απευθείας συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 5 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη (όριο 8.03). Η πρωταθλήτριά μας μόλις είδε τον χρόνο της «τρελάθηκε» από τη χαρά της και το πανηγύρισε έντονα, κάνοντας και τον γύρο του θριάμβου, όπως αξίζει ένας τόσο εντυπωσιακός χρόνος, με τον κόσμο στο «Κοκ Σπορτ Σέντερ» να την καταχειροκροτεί. Η νίκη της θα της προσθέσει βέβαια σημαντικούς βαθμούς, ενόψει και του καλοκαιρινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Πολύ σημαντικό είναι πως αυτός ο χρόνος, το 7.92, είναι και η 4η καλύτερη επίδοση στον κόσμο μέχρι στιγμής για φέτος.

Το Σάββατο (21/1) το απόγευμα η Κύπρος είχε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση στον κλειστό στίβο. Η Ολίβια Φωτοπούλου έκανε τις πρώτες δύο κούρσες της στη χρονιά, οι οποίες ήταν ουσιαστικά προπονητικού χαρακτήρα. Η πρωταθλήτριά μας στους δρόμους ταχύτητας πήγε στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, για να τρέξει στα 60μ του τοπικού πρωταθλήματος κλειστού στίβου όλων των ηλικιακών κατηγοριών και ήταν η μοναδική ξένη αθλήτριια που συμμετείχε στο μίτινγκ. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη έτρεξε σε διάστημα μίας ώρας δύο φορές τα 60μ σε ακριβώς τον ίδιο χρόνο, 7.34, κερδίζοντας και τα ημιτελικά και τον τελικό. Το 7.34 αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην
καριέρα της Φωτοπούλου και δείχνει πως βρίσκεται στον ιδανικό δρόμο για ακόμα γρηγορότερες κούρσες ώστε να καταρρίψει το παγκύπριο ρεκόρ της Ραμόνας Παπαϊωάννου που είναι 7.33.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος