fbpx

Παπαμιχαήλ: «Θέλω όταν φύγω από το βάδην να έχουμε αφήσει κάτι πίσω, απαράδεκτη η διαδρομή στον Σχινιά»

Παπαμιχαήλ: «Θέλω όταν φύγω από το βάδην να έχουμε αφήσει κάτι πίσω, απαράδεκτη η διαδρομή στον Σχινιά»

Ο κορυφαίος Έλληνας βαδιστής ολοκλήρωσε τα 35χλμ βάδην σε 2:50:48, ένας χρόνος που είναι μακριά από το ατομικό και πανελλήνιο ρεκόρ του 2:34:48 από το παγκόσμιο του Όρεγκον το 2022. Κατέκτησε όμως έναν ακόμα πανελλήνιο τίτλο στην μεγάλη καριέρα του, τον 3ο του όμως στην απόσταση των 35χλμ βάδην που έγιναν για πρώτη φορά το 2021.

Για τον καθαρά αγωνιστικό απολογισμό του αγώνα και για το τι έχει στα σκαριά για το 2023 ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ δήλωσε στο ApexSports.gr τα εξής: «Είναι ο πρώτος αγώνας της χρονιάς, σε ένα καλύτερο τερέν θα μπορούσα να έχω κάνει ένα χρόνο κοντά στο 2:36. Η προετοιμασία έχει πάει αρκτά καλά, θα φύγω στις 10 του Φεβρουαρίου μαζί με την εθνική ομάδα της Σλοβακίας για προετοιμασία στην Κολομβία για σχεδόν ένα μήνα. Ως προς το αγωνιστικό πρόγραμμα μόλις γυρίσουμε από την προετοιμασία υπάρχει ένα μίτινγκ που γίνεται στη Σλοβακία. Θα κατέβω ή εκεί ή στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και μετά στο βαλκανικό που είναι σημαντικό για το ράνκινγκ. Αν δεν είχαμε το ράνκινγκ ούτε σήμερα θα συμμετείχα, λόγω διαδρομής. Έτσι όμως όπως έχει γίνει πλέον το σύστημα πρόκρισης είναι αναγκαστικό, πρέπει να κατεβαίνουμε σε όλους τους αγώνες. Αίσθάνομαι καλά πάντως και δεν έχω προβλήματα, έχει ξεκινήσει η περίοδος Ολυμπιακής πρόκρισης και έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη διετία. Θα ξεκινήσω και κάποιους καλούς αγώνες στο 20άρι φέτος, αλλά επιλεγμένα γιατί θέλω να επικεντρωθώ στα 35χλμ του παγκοσμίου της Βουδαπέστης και ενόψει Ολυμπιακών. Πλέον συνυπολογίζονται όλα».

Μετά τον τερματισμό του όμως άφησε αιχμές για λάθος επιλογή διαδρομή από τοον ΣΕΓΑΣ, χωρίς ατμόσφαιρα και με ακατάλληλο τερέν «Δεν γίνεται να κάνουμε τους αγώνες μόνο και μόνο για να τελειώνουν. Θέλω όταν φύγω από εδώ αύριο-μεθαύριο να έχουμε αφήσει κάτι πίσω. Όλες οι κατηγορίες έχουν διεθνείς διρογανώσεις μπροστά και κυνηγάμε όλοι όρια. Είχαμε προτείνει πολλές διαδρομές για να γίνει το πανελλήνιο, στην Πάτρα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα αλλά επιλέχθηκε ο Σχινιάς. Πώς θα προσεγγίσουμε τα νέα παιδιά για να έρθουν να κάνουν βάδην; Όσο καλά και να ήσουν όμως σήμερα θα βάδιζες 3 λεπτά πιο κάτω. Είναι η μέρα με τη νύχτα και δε θα σταθώ στην υγρασία που έβγαλε, φταίει σε μεγάλο βαθμό το τερέν. Δεν είναι γρήγορη αυτή η άσφαλτος, ούτε εδώ ούτε στα Μέγαρα, το έχουμε πει άπειρες φορές. Είναι παλιά η άσφαλτος και απάτητη, μόνο ποδήλατα και δρομείς περνάνε από εδώ. Στο Όρεγκον πχ με την άσφαλτο “πετούσες”, πήγαινα με ρυθμό 4:20 και είχα αίσθηση για 4:35. Αυτό σήμερα ήταν μεγάλη καταπόνηση, λίαν επιεικώς απαράδεκτο. Δεν μπορούσε επίσης και να έρθει ο κόσμος, να δει και να ζεστάνει λίγο η ατμόσφαιρα. Ούτε η διαδρομή των 2χλμ είναι καλή επιλογή, στην Ευρώπη όλες οι διαδρομές πλέον είναι χιλιάρες για να υπάρχει επαφή με τον κόσμο και μουσική, για να έχουν παλμό. Δεν επιτρέπεται να γίνεται αυτό σε μικρές διοργανώσεις και όχι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για μένα δεν έγινε και κάτι αλλά είναι κρίμα για τα παιδιά που έρχονται στη συνέχεια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος