fbpx

Αντωνοπούλου: «Έχω περιθώριο για το όριο, φέτος έχω αφοσιωθεί 100% στο βάδην»

Αντωνοπούλου: «Έχω περιθώριο για το όριο, φέτος έχω αφοσιωθεί 100% στο βάδην»

Η νεάνιδα Αναστασία Αντωνοπούλου με 1:47:24 ήταν η νικήτρια του αγώνα των 20χλμ . Η επίδοσή της είναι κάτω από το όριο για το ευρωπαϊκό Κ23 (1:48: 00) αλλά η συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία είναι «κλειστή». Η αθλήτρια του Ηλία Γκαραβέλα δοκίμασε τις δυνάμεις της από νωρίς στην απόσταση της μεγαλύτερης κατηγορίας, καθαρά για προπονητικούς λόγους. Σε επόμενες κούρσες θα κυνηγήσει το 51:15 που χρειάζεται στα 10χλμ για το ευρωπαϊκό Κ20 της Ιερουσαλήμ. Να σημειωθεί ότι το πέρασμά της στα 10χλμ ήταν 52:55, χρόνος που δείχνει ότι η επίτευξη του ορίου θα είναι εύκολη υπόθεση.

Η νεαρή βαδίστρια που πέρυσι ήταν 17η στο παγκόσμιο νεανίδων του Κάλι στην Κολομβία δήλωσε στο ApexSports.gr: «Έχω περιθώριο για να πιάσω το όριο στους επόμενους αγώνες. Είπα να κατέβω στα 20χλμ ως προπόνηση, σε πιο αργό τέμπο, για να μην μου πέσει βαρύ του χρόνου που αλλάζω την κατηγορία. Να πάρω μία ιδέα. Το πρώτο δεκάρι νομίζω πήγε πιο γρήγορα, έτσι το είχα υπολογίσει. Πήγα αρκετά σταθερά και είμαι ικανοποιημένη. Για το 10άρι έχουμε το βαλκανικό, το ευρωπαϊκό κύπελλο… έχουμε γενικά αγώνες. Στόχος βέβαια το ευρωπαϊκό Κ20. Πέρυσι δεν είχα κάνει επαρκή προπόνηση και είχα κάποια προβλήματα, φέτος έχω αφοσιωθεί 100%»

«Μία προπονητική κούρσα κάναμε σήμερα. Θα μπορούσαμε να είχαμε μπει στο 10άρι να ξεεμπερδεύαμε με το όριο. Το θεωρούμε όμως πολύ εύκολο οπότε δώσαμε βάση στην προπόνηση», τόνισε από την πλευρά του ο Ηλίας Γκαραβέλας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος