fbpx

Σταματονικολός: «Θέλω να κάνω ρεκόρ σε κάθε αγώνα»

Σταματονικολός: «Θέλω να κάνω ρεκόρ σε κάθε αγώνα»

Ο Νίκος Σταματονικολός έκανε την επίσημη έναρξη στην πρώτη του χρονιά στην κατηγορία των νέων με καλύτερο άλμα στα 7.55μ στο κλειστό του Άγιου Κοσμά, το οποίο του έδωσε και τη νίκη. Είχε ακόμη άλματα στα 7.39μ και 7.45μ. Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρου είχε πηδήξει και στην ανεπίσημη ημερίδα στο ΟΑΚΑ την περασμένη εβδομάδα και το άλμα του είχε μετρηθεί στα 7.79μ.

Από τον αγώνα του Άγιο Κοσμά ο ίδιος δεν έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος: «Είχε πολλή αναμονή σήμερα, κόσμο και φασαρία. Δεν μου άρεσε ο αγώνας που έκανα και δε με βοήθησε και το κλειστό. Μόλις έφυγαν τα πολλά άτομα και έμειναν οι 8 καλύτεροι μπόρεσα να βγάλω ένα άλμα», ενώ για το πρόγραμμά του και τους φετινούς του στόχους πρόσθεσε: «Ο επόμενός μου αγώνας θα είναι μάλλον η επόμενη ημερίδα και θα κατέβω κανονικά στο πανελλήνιο κλειστού. Ο μεγάλος μου στόχος για φέτος είναι το ευρωπαϊκό Κ23 στη Φινλανδία. Είναι 7.60μ το όριο, πιστεύω το έχω εύκολα αλλά θέλω και μία καλή επίδοση. Εκεί ο στόχος θα είναι ο τελικός».

Ο νεαρός άλτης πέρυσι αγωνίστηκε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα εφήβων στην Κολομβία και μπόρεσε να προκριθεί στον τελικό με ατομικό ρεκόρ 7.62μ (-0.1). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε στην 12η θέση του κόσμου με άλμα στα 7.44μ. Για το αν του δημιουργούν άγχος οι προσδοκίες από την περσινή επιτυχημένη χρονιά, πρόσθεσε: «Η περσινή εμφάνιση στο παγκόσμιο δεν μου δημιουργεί άγχος για φέτος, λειτουργεί ως κινητήριος δύναμη. Στοχεύω στην αυτοβελτίωση, θέλω να κάνω ρεκόρ σε κάθε αγώνα». Για τον προπονητή του δήλωσε: «Με τον Παναγιώτη κάνουμε σχεδόν 5 χρόνια μαζί προπόνηση και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Είναι πολύ καλός προπονητής και με βοηθάει πάρα πολύ».

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του αγώνα:

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος