fbpx

Ο Τσιάμης νικητής στην πρώτη μάχη του τριπλούν για το 2023

Ο Τσιάμης νικητής στην πρώτη μάχη του τριπλούν για το 2023

Με 16.24μ στο δεύτερό του άλμα ο 41 ετών Δημήτρης Τσιάμης ήταν ο νικητής του τριπλούν στην ημερίδα του Άγιου Κοσμά. Ο Καρδιτσιώτης αθλητής που προπονείται με τον Παναγιώτη Μαρκιανίδη στη συνέχεια κυνήγησε το μεγαλύτερο άλμα αλλά έκανε τελικά τρία διαδοχικά άκυρα και ολοκλήρωσε τον αγώνα του.

Στη συνέχεια δήλωσε στο ApexSports.gr τα εξής: «Ήταν ένας αγώνας καθαρά προπονητικού χαρακτήρα. Ήθελα ένα άλμα στα 16.50μ αλλά δε βγήκε. Ένα από τα άκυρά που έκανα ήταν εκεί όμως και αυτό μου δείχνει ότι είμαι σε καλή κατάσταση. Από εδώ και πέρα έχω στο πλάνο μου τον αγώνα του Γκέτεμποργκ στις 2 Φεβρουαρίου και μετά λογικά το βαλκανικό και το πανελλήνιο πρωτάθλημα. Είμαι εντός πρόκρισης αυτή τη στιγμή για την Κωνσταντινούπολη, στη 12η θέση, και δεν θεωρώ ότι θα έχω πρόβλημα να παραμείνω στους πρώτους 18».

Στη δευτερη θέση ολοκλήρωσε ο Ανδρέας Πανταζής με καλύτερο άλμα στα 15.94μ. Ο αθλητής του Δημήτρη Βασιλικού δεν ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή του: «Σε γενικές γραμμές είμαι καλά αλλά μου λείπουν κάποια τεχνικά στοιχεία που νομίζω ότι βρήκα σήμερα. Ήταν σαν μία αγωνιστική προπόνηση. Ένιωθα ότι ήμουν σε καλή κατάσταση, αλλά αυτό δεν μεταφραζόταν σε καλό άλμα», ενώ για τους στόχους και το πρόγραμμα στη σεζόν του κλειστού πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα θα συμμετάσχω κι εγώ στον αγώνα του Γκέτεμποργκ στις 2/2. Μέχρι τότε πιστεύω θα έχω φτιάξει αυτό που μου λείπει και έτσι θα ανέβω λίγο και ως προς τις επιδόσεις, κάτι απαραίτητο για το ράνκινγκ. Με ενδιαφέρει προφανώς το ευρωπαϊκό κλειστού, οπότε επειδή είμαι οριακά αυτή τη στιγμή πρέπει να κατέβω σε όσους περισσότερους αγώνες μπορώ για να το βελτιώσω. Στο δεύτερο μισό του Φεβρουαρίου ελπίζω να πάω στο βαλκανικό της Κωνσταντινούπολης και μία εβδομάδα μετά έχουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού. Ο βασικός στόχος για το 2023 είναι η σταθερότητα σε υψηλές επιδόσεις και αυτό ελπίζω να φέρει και συμμετοχές στα μεγάλα πρωταθλήματα. Πιστεύω ότι είμαι σε καλό δρόμο».

Για τις νέες προσθήκες στο γκρουπ του Βασιλικού, τη Χριστογεώργου, τον Ανδρικόπουλο και τον Ματζουρογιάννη, ο 23χρονος τόνισε: «Βοηθάει πάντα να έχεις περισσότερους αθλητές για να κάνετε μαζί προπόνηση. Ο ένας βοηθάει τον άλλον, Με το Νίκο (Ανδρικόπουλο) ήμασταν και από πριν φίλοι και το έχουμε βρει πολύ καλά, ελπίζω να είμαστε μαζί και στο ευρωπαϊκό».

Ο τρίτος του αγώνα του Άγιου Κοσμά, Νίκος Ανδρικόπουλος, δεν έμεινε προφανώς από το 15.34μ που ήταν και το μόνο έγκυρό του άλμα: «Δεν είμαι ευχαριστημένος από την επίδοση μου, δε βγήκε σήμερα κάτι καλύτερο. Συνεχίζουμε τη δουλειά με στόχο το ευρωπαϊκό. Έχουμε κλείσει ήδη να πάμε στο Γκέτεμποργκ όπου θα κυνηγήσω μία αντιπροσωπευτική εμφάνιση».

Να σημειωθεί ότι ο Πανταζής και ο Ανδρικόπουλος είναι οριακά εντός πρόκρισης, στη 16η και 18η θέση (δείτε εδώ). Για να παραμείνουν όμως στη διεκδίκηση θα πρέπει να βελτιώσουν το ράνκινγκ τους με καλές επιδόσεις σε αναγνωρισμένους αγώνες.

Αποτελέσματα τριπλούν ανδρών

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος