fbpx

Μακρύτερα από το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού Κ18 έριξε τη σφαίρα ο Αντωνάτος

Μακρύτερα από το πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού Κ18 έριξε τη σφαίρα ο Αντωνάτος

Ο Κεφαλλονίτης Δημήτρης Αντωνάτος έριξε στον Άγιο Κοσμά την πεντάκιλη σφαίρα στα 20.62μ, 66 εκατοστά μακρύτερα από τo πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 κλειστού που ήταν το 19.96 του Οδυσσέα Μουζενίδη από ημερίδα στη Θεσσαλονίκη το 2016. Η επίδοση όμως δε μπορεί να αναγνωριστεί ως πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 κλειστού καθώς η βαλβίδα στον Άγιο Κοσμά είναι υπερυψωμένη σε αντίθεση με αυτή του κλειστού των Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη όπου είχε γίνει το ισχύον ρεκόρ.

Ο αθλητής του Γρηγόρη Τζωρτζιάδη αγωνίστηκε αμέσως μετά και με την εξάκιλη σφαίρα στον αγώνα των εφήβων (Κ20) και σημείωσε 18.47μ, επίδοση καλύτερη από το 17.75μ που είναι το όριο για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ20 της Ιερουσαλήμ. Να σημειωθεί ότι ο Αντωνάτος είναι ακόμα παίδας (Κ16), γεννημένος το 2006.

Ο 16χρονος αθλητής για τον αγώνα του είπε: «Ήταν ο πρώτος αγώνας μετά το ευρωπαϊκό κ18 που δεν έχει πάει και τόσο καλά. Από την προετοιμασία μου έχω βρει ξανά τα πατήματά μου, παρόλο που στην Κεφαλονιά δεν έχουμε κλειστό και προετοιμάζομαι έξω. Η επίδοση είναι ατομικό ρεκόρ σε ανοιχτό και κλειστό και πάνω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Μπορώ να ρίξω και περισσότερο, ποτέ δεν είμαι ευχαριστημένος», ενώ για το πρόγραμμα και τους στόχους του για το 2023 πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα θα κάνω έναν αγώνα στις 11 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ και από εκεί και πέρα θα δούμε. Δεν έχω όμως δικαίωμα συμμετοχής στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού λόγω ηλικίας. Ο στόχος μου για φέτος ως προς την επίδοση είναι το πανελλήνιο ρεκόρ Κ18 του ανοιχτού, το 21.56μ του Οδυσσέα Μουζενίδη. Ως προς τους αγώνες, στόχος είναι το ευρωπαϊκό Κ20».

Αποτελέσματα σφαιροβολίας Κ18 (5κ.)

Αποτελέσματα σφαιροβολίας Κ20 (6κ.)

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος