fbpx

Θετικός σε EPO ο Αυστραλός Μπολ, 4ος στο Τόκιο

Θετικός σε EPO ο Αυστραλός Μπολ, 4ος στο Τόκιο

Ο δρομέας των μεσαίων αποστάσεων που ήταν 4ος στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα 800μ βρέθηκε θετικός σε ερυθροποιητίνη και έχει τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό από την ομοσπονδία της Αυστραλίας. Το θετικό δείγμα προέκυψε σε αιφνίδιο έλεγχο στις 11 Οκτωβρίου 2022. Ο εθνικός οργανισμός αντιντόπινγκ ενημέρωσε την ομοσπονδία στις 10 Ιανουαρίου για το δείγμα και από την ίδια μέρα ξεκίνησαν οι κυρώσεις. Ο Μπολ δε θα έχει δικαίωμα να προπονηθεί σε κανένα εθνικό κέντρο, να λάβει χρήματα χορηγιών και βέβαια να αγωνιστεί, όπως ορίζει όμως ο σχετικός κανονισμός έχει δικαίωμα να στείλει το 2ο δείγμα για ανάλυση.

Η Αυστραλία είναι μία από τις χώρες που έχουν πάρα πολύ αυστηρή αντιμετώπιση απέναντι στο ντόπινγκ, σε όλα τα αθλήματα. Η ομοσπονδία στίβου θα ακολουθήσει όλα τα πρωτόκολλα κατά γράμμα όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Πίτερ Μπρόμλι: «Υποστηρίζουμε ολοκληρωτικά τα πρωτόκολλα ελέγχων που υπάρχουν και που διασφαλίζουν ότι όποιος παραβαίνει τους κανόνες αντιντόπινγκ θα εντοπίζεται και θα έχει τις ανάλογες κυρώσεις».

Ο Πίτερ Μπολ, Αυστραλός με καταγωγή από το Σουδάν, είχε ιδιαίτερα ανοδική πορεία τα τελευταία χρόνια. Με 1:44.13 και 1:44.11 στα προκριματικά και τα ημιτελικά του Τόκιο ο Μπολ είχε καταρρίψει δύο φορές το ρεκόρ Ωκεανίας και στον -πιο αργό- τελικό είχε μείνει εκτός μεταλλίων με χρόνο 1:45.92, για 0.53 εκατοστά. Το 2022 κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ και κατέβασε το ηπειρωτικό, εθνικό και ατομικό ρεκόρ στο 1:44.00 στο Diamond League του Παρισιού.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος