fbpx

Τεντόγλου Vs Μασό Vs Μοντλέρ σε sold-out στάδιο στη Μαδρίτη

Τεντόγλου Vs Μασό Vs Μοντλέρ σε sold-out στάδιο στη Μαδρίτη

Η Ισπανία είναι μία από τις πιο «αθλητικές» χώρες του πλανήτη με σταθερή παρουσία στο υψηλότερο επίπεδο σχεδόν όλων των αθλημάτων, και ομαδικών και ατομικών. Ο ισπανικός λαός έχει τον αθλητισμό ενταγμένο στην καθημερινότητά του σε μεγάλο βαθμό, η ισπανική αθλητική αγορά έχει σημαντικό τζίρο και η πολιτεία επενδύει χρήματα στις αθλητικές εγκατατάσεις, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Συγκεκριμένα στο στίβο η Ισπανία φημίζεται από τη δεκαετία του ’90 για τους αθλητές της στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει παράξει εξαιρετικούς αθλητές και στα αγωνίσματα κονίστρας, όπως η χρυσή Ολυμπιονίκης του 2016 στο ύψος, Ρουθ Μπεϊτία.

Όλα τα παραπάνω κάνουν τους Ισπανούς και παθιασμένους φιλάθλους, και για αυτό το κορυφαίο μίτινγκ της χώρας στον κλειστό στίβo το οποίο ανήκει και ση χρυσή κατηγορία του World Indoor Tour της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι ήδη sold-out ένα μήνα πριν την ημέρα διεξαγωγής (22/2). To κλειστό στάδιο Gallur των 3000 θέσεων θα γεμίσει με κόσμο για να θαυμάσει τους αστέρες του παγκόσμιου αθλητισμού. Αυτό βέβαια έχει γίνει εφικτό χάρη και στην ισπανική ομοσπονδία στίβου (RFEA) η οποία είναι από τις πλέον δραστήριες στην Ευρώπη.

Ανάμεσά στους αστέρες συγκαταλέγεται βέβαια και ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο Έλληνας άλτης του μήκους θα κάνει στην ισπανική πρωτεύουσα τον τελευταίο του αγώνα πριν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στην Κωνσταντινούπολη και οι Ισπανοί έχουν εξασφαλίσει υψηλότατο συναγωνισμό. Το άλμα εις μήκος των ανδρών θα θυμίζει κάτι από Ιαπωνία αφού θα συναντηθούν ξανά μαζί ο χάλκινος Ολυμπιονίκης από την Κούβα, Μαϊκέλ Μασό, ο 4ος του Τόκιο και σταθερά οκτάμετρος Ισπανός, Εουσέμπιο Κάθερες, ο 7ος του Τόκιο (και «αργυρός» σε ευρωπαϊκό/παγκόσμιο κλειστού), Σουηδός Τομπίας Μόντλερ και ο 10ος του Τόκιο, Κινέζος Τσανγκζού Χουάνγκ. Στο δυνατό τελικό θα αγωνιστεί και ο Λακουάν Νάιρν από τις Μπαχάμες που είχε κατακτήσει το χρυσό στους κοινοπολιτειακούς του 2022, αλλά και ο Ισπανός Έκτος Σάντος που ήταν 7ος στο ευρωπαϊκό στο Μόναχο.

Ο Έλληνας αθλητής μπορεί να κυνηγήσει και το ρεκόρ του μίτινγκ που είναι το 8.41μ του Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία από το 2020. Αν τα καταφέρει θα γίνει ο δεύτερος Έλληνας κάτοχος ρεκόρ στο μίτινγκ της Μαδρίτης μετά τον Κώστα Φιλιππίδη που είχε πηδήξει 5.85μ στο επί κοντώ το 2018.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος