fbpx

Δίμετρη με το καλημέρα η Μάχουτσικ

Δίμετρη με το καλημέρα η Μάχουτσικ

Η Ουκρανή Γιαροσλάβα Μάχουτσικ αγωνίστηκε σήμερα στο 23ο Ντέμιανιουκ Μεμόριαλ στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας και πέρασε πάνω από τα 2.00μ στο άλμα εις ύψος. Ακολούθησαν οι άλλες δύο ικανές άλτριες της Ουκρανίας, Ιρίνα Χερατσένκο και Γιούλια Λεβτσένκο με 1.93μ και 1.91μ αντίστοιχα.

«Αυτός είναι ο πρώτος μου αγώνας της σεζόν. Ευχαριστώ πολύ τον Ντιμίτρι Ντεμάνιουκ και την ομάδα του για την οργάνωση. Ευχαριστούμε τον στρατό μας που προστατεύει τα εδάφη μας, μας δίνει την ευκαιρία να ζήσουμε σε μια ελεύθερη χώρα και να υψώσουμε ψηλά την ουκρανική σημαία», είπε η Μάχουτσικ στο μικρόφωνο του παρουσιαστή μετά το τέλος του αγώνα.

Η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο συγκίνησε όλο τον κόσμο πέρυσι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε λίγες μέρες μετά την έναρξη του πολέμου, το οποίο και αφιέρωσε στους συμπατριώτες της. Η Μάχουτσικ αναγκάστηκε να φύγει από την βομβαρδισμένη πόλη της, το Ντνίπρο, λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας και ταξίδεψε για τρεις μέρες οδικώς μέχρι το Βελιγράδι προκειμένου να αγωνιστεί. Στη συνέχεια κατέφυγε για λίγο καιρό στην προπονητική βάση της στην Πορτογαλία και τους τελευταίους μήνες προπονείται στη Γερμανία.

Το ξεκίνημα της χρονιάς στα 2.00μ δείχνει ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά μέχρι και το ευρωπαϊκό κλειστού της Κωνσταντινούπολης και -γιατί όχι;- να ξεπεράσει το 2.06μ που έχει από το 2021 και που είναι η 3η καλύτερη όλων των εποχών στον κλειστό στίβο. Στο πρόγραμμά της για τη συνέχεια της σεζόν έχει το μίτινγκ του Κότμπους στη Γερμανία στις 25/1 και στη συνέχεια το μίτινγκ του Κάρστεν Βάρχολμ στo Ουλστάινβικ της Νορβηγίας στις 2/2.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος