fbpx

Ομολόγησε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών ο Λιτβίνοφ

Ομολόγησε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών ο Λιτβίνοφ

Ο Ρώσος αθλητής της σφυροβολίας Σεργκέι Λιτβίνοφ αναμένεται να χάσει το χάλκινο μετάλλιο που πήρε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του 2014 καθώς ομολόγησε τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στην ανεπιτυχή προσπάθεια να πάρει την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

 Ο 36χρονος είναι ο γιος του παλιού αθλητή με το ίδιο ονοματεπώνυμο που πήρε το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο το 1988 στην Σεούλ και είχε το παγκόσμιο ρεκόρ για ένα διάστημα ενώ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών το Φεβρουάριο του 2018. Ο ίδιος κατηγόρησε τη ρωσική ομοσπονδία στίβου ότι τον πίεζε να πάρει τις ουσίες ενώ η ομοσπονδία από την πλευρά της τον τιμώρησε με διετή αποκλεισμό ο οποίος άρχισε στις 8 Νοεμβρίου του 2021 ενώ διέγραψε όλα τα αποτελέσματά του από τις 14 Ιουλίου του 2012 έως τις 25 Φεβρουαρίου του 2016.

 Ο Λιτβίνοφ άρχισε την καριέρα του με την σημαία της Λευκορωσίας προτού αγωνιστεί με τα χρώματα της Γερμανίας παίρνοντας την5η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009 στο Βερολίνο. Γεννημένος στο Ροστόφ-ον-ντον, άρχισε να αγωνίζεται για τη χώρα της καταγωγής του, τη Ρωσία, το 2011. Με την ομολογία του περί ντόπινγκ αναμένεται να χάσει τόσο το χάλκινο μετάλλιο από τη θερινή Πανεπιστημιάδα του 2013 στο Καζάν όσο και αυτό από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014 στη Ζυρίχη.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος