fbpx

Ντουπλάντις: “Βασικός μου στόχος ήταν τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα”

Ντουπλάντις: “Βασικός μου στόχος ήταν τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα”

Το 2022 καταγράφεται για τον Αρμάντ Ντουπλάντις ως μία ιστορική χρονιά. Ο Σουηδός σταρ του επί κοντώ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Ανοικτού και Κλειστού Στίβου, πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, ενώ σε τρεις περιπτώσεις κατέρριψε το… δικό του παγκόσμιο ρεκόρ.

Αυτά τα επιτεύγματα τον οδήγησαν και στην κατάκτηση του βραβείου του Αθλητή της Χρονιάς από την World Athletics, με τον ίδιο τον Ντουπλάντις να εξηγεί πως τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα ήταν για αυτόν τα σημαντικότερα… κέρδη της χρονιάς, αφού ήταν τίτλοι που ως τότε του έλειπαν.

“Μπαίνοντας σε αυτή τη χρονιά, δεν ήταν πολύ σημαντικό για εμένα μονάχα το να πετύχω κάποια πολύ μεγάλα άλματα και να καταρρίψω μερικές φορές ακόμη το παγκόσμιο ρεκόρ. Για εμένα είχαν μεγάλη αξία και τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού και Ανοικτού Στίβου. Ήταν δύο τίτλοι που μου έλειπαν.

Το ότι μπόρεσα να πάω και στις δύο διοργανώσεις, να πάρω σε αμφότερες τη νίκη και να καταρρίψω ταυτόχρονα εκεί το παγκόσμιο ρεκόρ, ήταν για εμένα ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Δεν μπορώ να έχω παράπονο,” ανέφερε ο Ντουπλάντις.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος