fbpx

Πριβάλοβα: «Κοντά στην επιστροφή η ρωσική ομοσπονδία»

Πριβάλοβα: «Κοντά στην επιστροφή η ρωσική ομοσπονδία»

Η Ιρίνα Πριβάλοβα, πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου, πιστεύει ότι ο οργανισμός βρίσκεται ένα μικρό βήμα μακριά από την επιστροφή της στους κόλπους της World Athletics μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο συνέδριο του σώματος στη Ρώμη.

 Η είδηση ότι θα ακολουθήσει τελική σύσταση από την επιτροπή της World Athletics για τη Ρωσία αναφορικά με την περίπτωση επιστροφής της το Μάρτιο, στέλνει μήνυμα ελπίδας αν και η θετική έκβαση δεν αποτελεί βεβαιότητα, ωστόσο ο Ρώσος υπουργός αθλητισμού Όλεγκ Ματίτσιν κάνει λόγο για θετικές προοπτικές.

 Ο επικεφαλής της επιτροπής αξιολόγησης, Ρούνε Άντερσεν, τόνισε ότι υπάρχει νέα νοοτροπία στη διακυβέρνηση της ρωσικής ομοσπονδίας στίβου και μηδενική ανοχή στο ντόπινγκ σε κάθε επίπεδο ενώ πρόσθεσε ότι η επιτροπή αναμένεται να βρίσκεται σε θέση έως το Μάρτιο του 2023 να κάνει την τελική της σύσταση στο συμβούλιο για την επιστροφή της ρωσικής ομοσπονδίας.

Πρόεδρος της World Athletics, ο Σεμπάστιαν Κόου, δήλωσε ότι τα πράγματα κινούνται στην σωστή κατεύθυνση αλλά ανεξάρτητα από την ετυμηγορία οι αθλητές από Ρωσία και Λευκορωσία θα παραμένουν σε καθεστώς αποκλεισμού από διεθνείς διοργανώσεις για όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Θεωρώ ότι στην τρέχουσα δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται συνολικά ο ρωσικός αθλητισμό, έχει γίνει ένα μεγάλο βήμα μπροστά», είπε η Πριβάλοβα, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στα 400 μέτρα εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος