fbpx

Νικητές στο μαραθώνιο της Βαλένθια Κίπτουμ και Μπερίσο (vid)

Νικητές στο μαραθώνιο της Βαλένθια Κίπτουμ και Μπερίσο (vid)

Υπό σχεδόν τέλειες συνθήκες στο μαραθώνιο της Βαλένθια η προοπτική για γρήγορες επιδόσεις ήταν υπαρκτή και τα κορυφαία ονόματα ανταποκρίθηκαν στην περίσταση με τον Κενυάτη Κέλβιν Κίπτουμ να παίρνει τη νίκη σε 2 ώρες ένα λεπτό και 53 δευτερόλεπτα, σημειώνοντας το ταχύτερο ντεμπούτο στην ιστορία.

 Ο Κίπτουμ πήρε τη νίκη σημειώνοντας και την ταχύτερη επίδοση όλων των εποχών στο δεύτερο μισό του αγώνα και έγινε μόλις ο τρίτος στην ιστορία που τερματίζει σε λιγότερο από 2 ώρες και 2 λεπτά μετά τον Έλιουντ Κιπτσόγκε και τον Κενενίσα Μπεκέλε, ενώ χρειάστηκε 28 λεπτά και 5 δευτερόλεπτα για να φτάσει από το 30ο στο 40ο χιλιόμετρο του αγώνα.

Στις γυναίκες η Λετεσένμπετ Γκιντέι από την Αθιοπία ήταν το φαβορί για να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ των 2 ωρών 14 λεπτών και τεσσάρων δευτερολέπτων ωστόσο ήταν 6 δευτερόλεπτα πίσω μετά το 30ο χιλιόμετρο. Στο τέλος η συμπατριώτισσά της, Αμάνε Μπερίσο πήρε τη νίκη με την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών και χρόνο 2 ώρες 14 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Η Γκιντέι έμεινε από δυνάμεις στα τελευταία 10 χιλιόμετρα ωστόσο με 2 ώρες 16 λεπτά και 49 δευτερόλεπτα σημείωσε το ταχύτερο ντεμπούτο από μία γυναίκα.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος