fbpx

Υποψήφια για βραβείο, παρά την κρίση, η Κένυα

Υποψήφια για βραβείο, παρά την κρίση, η Κένυα

Η Κένυα είναι μία από τις 6 υποψήφιες για το φετινό βραβείο μέλους της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου παρά την κρίση που αντιμετωπίζει με μία σειρά παραβάσεων των κανονισμών περί ντόπινγκ τους τελευταίους 12 μήνες.

 Η ομοσπονδία στίβου της Κένυας με την υποψηφιότητά της για το βραβείο κερδίζει την αναγνώριση καθώς έγινε η πρώτη εθνική ομοσπονδία που έβαλε υπογραφή στο εργασιακό πλαίσιο για την κλιματική δράση και τοποθέτησε τέσσερις ανιχνευτές ποιότητας αέρα σε τέσσερις περιοχές της πρωτεύουσας, του Ναϊρόμπι. Η ίδια χώρα φιλοξένησε το μοναδικό φετινό «χρυσό» μίτινγκ του Continental Tour ενώ πήρε και την πρώτη θέση στο αφρικανικό πρωτάθλημα στίβου.

 Στο μαραθώνιο, ο Έλιουντ Κιπτσόγκε βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε ωστόσο η Κένυα αντιμετώπισε πολλές περιπτώσεις ντόπινγκ τα τελευταία χρόνια με την εμπλοκή μεγάλων ονομάτων όπως της νικήτριας στη Βοστόνη το 2021, Ντιάνα Κιπγιοκέι και του νικητή το 2019 σε Σικάγο και Βοστόνη, Λόρενς Τσερόνο.

 Το βραβείο διεκδικεί και η Βραζιλία που φιλοξένησε 6 διεθνείς διοργανώσεις φέτος, όπως το νοτιοαμερικανικό πρωτάθλημα κάτω των 18 και κάτω των 23 ετών, το νοτιοαμερικανικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, το παναμερικανικό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου και ένα «χάλκινο» μίτινγκ στο Continental Tour εξασφαλίζοντας και 2 χορηγίες για την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα.

Η ομοσπονδία του Γκουάμ διεκδικεί τον τίτλο από την Ωκεανία μετά τις μεταρρυθμίσεις που έκανε βελτιώνοντας τις επιδόσεις της στο ηπειρωτικό πρωτάθλημα κάτω των 18 και κάτω των 20 ετών όπως και στους Αγώνες Ειρηνικού. Η νησιωτική χώρα θα διοργανώσει το πρωτάθλημα Ωκεανίας στον ανώμαλο δρόμο στο τέλος της χρονιάς, το πρώτο ηπειρωτικό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί εκεί τα τελευταία 10 χρόνια.

 Η ομοσπονδία της Τζαμάικα είναι η εκπρόσωπος της αμερικανικής ηπείρου, η Νότια Κορέα εκείνη της ασιατικής και η Ισπανία της ευρωπαϊκής.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος