fbpx

Παγκόσμιο 2025: Στο Τόκιο όλοι οι αγώνες μεταλλίων

Παγκόσμιο 2025: Στο Τόκιο όλοι οι αγώνες μεταλλίων

Η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, το Τόκιο, θα φιλοξενήσει όλους τους αγώνες μεταλλίων του παγκοσμίου πρωταθλήματος το 2025, περιλαμβανομένου του μαραθωνίου και του βάδην, όπως υποσχέθηκε ο Σεμπάστιαν Κόου.

 Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι του 2021 τα δύο παραπάνω αγωνίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Σαπόρο εξαιτίας της ανησυχίας για τις υψηλές θερμοκρασίες ωστόσο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2025 η δράση θα διεξαχθεί στους δρόμους του Τόκιο.

 Η απόφαση να αναλάβει η ιαπωνική πρωτεύουσα της διοργάνωσης αντί του Ναϊρόμπι στη Κένυα, αποτελεί σε μεγάλό βαθμό ένα είδος αποζημίωσης εξαιτίας των άδειων κερκίδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συνέπεια της πανδημίας του κορονοϊού. Το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου θα διεξαχθεί για 3η φοράς στην Ιαπωνία με το Τόκιο να υποδέχεται τη διοργάνωση το 1991 ενώ η Οζάκα ήταν το πεδίο της δράσης το 2007.

 Με καθυστέρηση ενός έτους η διοργάνωση του 2021 διεξήχθη φέτος το καλοκαίρι στο Γιουτζίν του Όρεγκον στις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ η επόμενη, εκείνη του 2023, θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος