fbpx

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου της χρονιάς

Οι υποψήφιοι για τον τίτλο του καλύτερου της χρονιάς

Ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο, ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, είναι μεταξύ των πέντε αθλητών για τον τίτλο του καλύτερου αθλητή της χρονιάς.

Ο Κενυάτης βρίσκεται στη λίστα έχοντας βελτιώσει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατείχε με επίδοση 2 ωρών ενός λεπτού και 9 δευτερολέπτων στη νίκη του φέτος στο Βερολίνο. Ο Κιπτσόγκε, ο οποίος έχει και τον Ολυμπιακό τίτλο, αναδείχθηκε νικητής μέσα στο 2022 και στο Τόκιο.

 Στη λίστα υπάρχει και ο επίσης Αφρικανός Σουφιάν Ελ Μπακαλί με τον Μαροκινό να αποδεικνύεται αήττητος μέσα στη χρονιά στα 3.000 μέτρα στιπλ παίρνοντας τη νίκη με 7:58.28 στον αγώνα του Ραμπάτ για το Diamond League. Η εμφάνισή του εκεί τον βοήθησε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου ενώ ο ίδιος αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο Γιουτζίν του Όρεγκον έχοντας επίσης μία δεύτερη και μία τρίτη θέση στο Λονδίνο το 2017 και στη Ντόχα το 2019 αντίστοιχα.

 Ένας άλλος νικητής στο Όρεγκον, ο Αμερικανός Νόα Λάιλς, είναι επίσης υποψήφιος, με τον 25χρονο να σημειώνει ατομικό ρεκόρ με 19.31 στα 200 μέτρα μετά τα 2 χρυσά μετάλλια που πήρε στη Ντόχα το 2019.

Ο Μόντο Ντουπλάντις από την Σουηδία και ο Νορβηγός Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν συνθέτουν την πεντάδα. Ο Ντουπλάντις αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο επί κοντώ σε ανοικτό και κλειστό στίβο για πρώτη φορά φέτος ενώ βελτίωσε το παγκόσμιο ρεκόρ σε 6.20 και 6.21 αντίστοιχα.

Ο Ινγκεμπρίγκτσεν πήρε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στα 5.000 μέτρα ενώ αναδείχθηκε και πρωταθλητής Ευρώπης στα 1.500 μέτρα. Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 5 Δεκεμβρίου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος