fbpx

Στο Μπέρμιγχαμ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2026

Στο Μπέρμιγχαμ το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2026

Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των Αγώνων Κοινοπολιτείας το Μπέρμιγχαμ θα διοργανώσει και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου το 2026 μετά την απόσυρση της άλλης υποψηφιότητας, εκείνης από τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας.

 Η ανακοίνωση, που έγινε την πρώτη ημέρα του συμβουλίου ευρωπαϊκού στίβου στη Βαρσοβία της Πολωνίας, σημαίνει ότι η διοργάνωση δεν θα βρίσκεται στο πρόγραμμα του πολυαθλητικού ευρωπαϊκού πρωταθλήματος την ίδια χρονιά. Το ευρωπαϊκο πρωτάθλημα στίβου ήταν στο πρόγραμμα της διοργάνωσης στις πρώτες δύο εκδόσεις, το 2018 και φέτος έχοντας ανακοινώσει ωστόσο την αποχώρησή του πριν το τουρνουά στο Μόναχο.

 Ο πρόεδρος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας στίβου, Ντομπρομίρ Καραμαρίνοφ, είπε ότι στήριξαν το πολυαθλητικό γεγονός ωστόσο πρέπει πλέον να ακολουθήσουν διαφορετική κατεύθυνση χωρίς ωστόσο να αποκλείει κατηγορηματικά την περίπτωση να παραμείνει στο πρόγραμμα.  Όπως έχει η κατάσταση, το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου δεν θα περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2026 εκτός και αν το Μπέρμιγχαμ καταθέσει πρόταση για να αναλάβει όλο το γεγονός.

 Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου είχε τη μεγαλύτερη απήχηση και έσοδα στη διοργάνωση του Μονάχου αυτό το καλοκαίρι, μετά το Γκέτεμποργκ το 2006. Η διοργάνωση προσέλκυσε περισσότερους από 750 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Στο πλαίσιο του συμβουλίου έγινε επίσης γνωστό ότι το ευρωπαϊκό U20 του 2025 θα διεξαχθεί στο Τάμπερε της Φινλανδίας, όπως και το 2003. Το πρωτάθλημα U20 του 2023 που αρχικά είχε οριστεί να διεξαχθεί στο Κλουζ της Ρουμανίας, θα πραγματοποιηθεί τελικά στην Ιερουσαλήμ του Ισραήλ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος