fbpx

Παρίσι 2024: Στο Ορλάντο τα αμερικανικά τράιαλ για τον μαραθώνιο

Παρίσι 2024: Στο Ορλάντο τα αμερικανικά τράιαλ για τον μαραθώνιο

Το Ορλάντο θα φιλοξενήσει τη δράση στα αμερικανικά τράιαλ για τον μαραθώνιο που θα κρίνουν τα ονόματα που θα αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

 Οι κορυφαίοι τρεις αθλητές και αθλήτριες, στις 3 Φεβρουαρίου 2024, θα έχουν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες στη γαλλική πρωτεύουσα, υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν καλύψει τα απαραίτητα κριτήρια πρόκρισης. «Ανυπομονούμε για ένα φανταστικό μαραθώνιο στους δρόμους του Ορλάντο για να επιλέξουμε τους αθλητές και αθλήτριές μας», είπε ο CEO της αμερικανικής ομοσπονδίας στίβου, Μαξ Σίγκελ. «Η διοργάνωση θα είναι το αποτέλεσμα μηνών προετοιμασίας στην πορεία προς το χρυσό μετάλλιο και είμαστε ενθουσιασμένοι με την προοπτική να δούμε έντονη δράση και γρήγορους χρόνους».

 Το Ορλάντο, το οποίο περιλαμβάνει δεκάδες θεματικά πάρκα, περιλαμβανομένου του Walt Disney World, είναι η πρώτη πόλη στην πολιτεία της Φλόριντα που θα διοργανώσει το γεγονός. Αυτή θα είναι επίσης η 15η φορά που θα διεξαχθούν τράιαλ στο μαραθώνιο με την αρχή να γίνεται στην Αλαμόζα του Κολοράντο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1968 στο Μεξικό.

 Για τις γυναίκες θα είναι η 11η φορά που θα πάρουν μέρος σε τράιαλ με την πρώτη να είναι στην Ολίμπια της Γουάσινγκτον για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1984 στο Λος Άντζελες. Νικήτρια τότε, η Τζοάν Μπενουά, αναδείχθηκε και η πρώτη γυναίκα κάτοχος του χρυσού Ολυμπιακού μεταλλίου στο μαραθώνιο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος