fbpx

Αυγενάκης: «Ο Μαραθώνιος αποτελεί ωδή προς το ευ αγωνίζεσθαι και τις Αξίες του αθλητισμού»

Αυγενάκης: «Ο Μαραθώνιος αποτελεί ωδή προς το ευ αγωνίζεσθαι και τις Αξίες του αθλητισμού»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης παραβρέθηκε στη συνέντευξη Τύπου για τον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο, τονίζοντας πως αυτή η μεγάλη γιορτή αποτελεί ωδή προς το ευ αγωνίζεσθαι και τις Αξίες του αθλητισμού.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού:

«Η μεγάλη ετήσια γιορτή του αθλητισμού και του ελληνικού δρομικού κινήματος έφτασε με το μεγάλο αθλητικό φεστιβάλ, την Έκθεση που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Αυθεντικού Μαραθωνίου, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της δρομικής νοοτροπίας στη χώρα, καθώς και με τους δεκάδες χιλιάδες αθλητές και αθλούμενους που θα συμμετάσχουν στους δρομικούς Αγώνες του διημέρου (το Σάββατο 10χλμ και την Κυριακή 5χλμ και 1.200μ. για παιδιά, πέραν του Αυθεντικού Μαραθωνίου).
Ανάμεσά τους κι εγώ, μαζί με τους συνεργάτες και τα στελέχη του Υφυπουργείου, στα 5χλμ την Κυριακή το πρωί. Συμβολική και ουσιαστική συμμετοχή με διαρκές μήνυμα για να μεγαλώνει συνεχώς η αθλητική μας οικογένεια.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, η ιστορική και μία από τις πιο απαιτητικές διαδρομές παγκοσμίως, αποτελεί ωδή προς το ευ αγωνίζεσθαι και τις Αξίες του αθλητισμού στη γενέθλια χώρα του, εμπνέει μέσω της επιμονής, της πίστης, της σκληρής προσπάθειας και της δύναμης ψυχής, προβάλλοντας τον τρόπο ζωής μέσω μίας υγιούς –αθλητικής- κουλτούρας.

Δίνει, επιπλέον, το έναυσμα, ώστε να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και ο στρατηγικός εθνικός σκοπός του αθλητικού τουρισμού:

• 92 χώρες και 126 εθνικότητες θα εκπροσωπηθούν, προβάλλοντας τη διεθνή ταυτότητα του Αγώνα, ενισχύοντας τη διεθνή θέση της χώρας μας,

• 3.750 εθελοντές θα βοηθήσουν με το μοναδικό τους τρόπο στην επιτυχή διοργάνωση των Αγώνων,

• 20.000 επισκέπτες θα φτάσουν στη χώρα,

• περισσότερα από 20 εκ. ευρώ θα κινηθούν στην αγορά».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Στίβος