fbpx

Μαραθώνιος Νέας Υόρκης: Νίκη για Τσέμπετ και Λοκέντι

Μαραθώνιος Νέας Υόρκης: Νίκη για Τσέμπετ και Λοκέντι

Πρώτη φορά, πρώτη θέση. Αυτή είναι η ιστορία της Σάρον Λοκέντι από την Κένυα στο μαραθώνιο της Νέας Υόρκης, η οποία έγινε μόλις η όγδοη στην ιστορία του αγώνα που παίρνει τη νίκη στο ντεμπούτο της. Η επιτυχία ήρθε και με μία εξαιρετική επίδοση, δύο ωρών 23 λεπτών και 23 δευτερολέπτων, επτά δευτερόλεπτα μπροστά από την Ισραηλινή Λόναχ Τσεμτάι Σάλπετερ και 16 δευτερόλεπτα μπροστά από την παγκόσμια πρωταθλήτρια, την Γκοτιτόμ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία.

 Η Κένυα σάρωσε στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά από το 2019 με τον Έβανς Τσέμπερ να γίνεται ο πρώτος που παίρνει τη νίκη σε Βοστόνη και Νέα Υόρκη την ίδια χρονιά, μετά τον συμπατριώτη του Τζέφρι Μουτάι, που το είχε πετύχει το 2011. Ο Τσέμπετ προσπέρασε στο 32ο χιλιόμετρο τον Ντάνιελ Ντο Νασιμέντο και άντεξε στην επίθεση του Σούρα Κιτάτα σταματώντας το χρονόμετρο στις δύο ώρες οκτώ λεπτά και 41 δευτερόλεπτα, 12 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Κιτάτα. Ο κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, ο Ολλανδός Αμπντί Ναγκέγιε ολοκλήρωσε την τριάδα του βάθρου.

 Ο μαραθώνιος της Νέας Υόρκης επέστρεψε στην κανονικότητα φέτος, μετά την ματαίωση του αγώνα το 2020 και με περιορισμένο αριθμό συμμετοχών το 2021. Περισσότεροι από 50.000 δρομείς πήραν μέρος σε έναν αγώνα που θεωρείται από τους κορυφαίους του κόσμου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Στίβος